Product

Η ναυμαχία του Τσεσμέ και η πρώτη ρωσική εκστρατεία στο Αιγαίο

Product

Η Ναυπλία

Η ναυμαχία των Αργινουσών

Κωδικός:
129285
Manufacturer: 
Description: 

Το 406 π.Χ., οκτώ Αθηναίοι στρατηγοί που κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου είχαν επιτύχει περιφανή νίκη κατά των Λακεδαιμονίων, δικάστηκαν γιατί μετά τη Ναυμαχία στις Αργινούσες δεν περισυνέλλεξαν τους ναυαγούς και άφησαν άταφους αυτούς που είχαν πέσει ηρωικά υπέρ της πόλεως. Η εις θάνατον καταδίκη των νικηφόρων Αθηναίων στρατηγών θεωρήθηκε αιώνιο στίγμα της Αθηναϊκής Δημοκρατίας που έφθασε στο απόγειό της την εποχή του Περικλή.

10,09 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το 406 π.Χ., οκτώ Αθηναίοι στρατηγοί που κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου είχαν επιτύχει περιφανή νίκη κατά των Λακεδαιμονίων, δικάστηκαν γιατί μετά τη Ναυμαχία στις Αργινούσες δεν περισυνέλλεξαν τους ναυαγούς και άφησαν άταφους αυτούς που είχαν πέσει ηρωικά υπέρ της πόλεως. Η εις θάνατον καταδίκη των νικηφόρων Αθηναίων στρατηγών θεωρήθηκε αιώνιο στίγμα της Αθηναϊκής Δημοκρατίας που έφθασε στο απόγειό της την εποχή του Περικλή. Ο Ελευθέριος Αγγ. Βούρβαχης, έχοντας μελετήσει εξονυχιστικά τις πηγές αλλά και σύγχρονους ιστορικούς, αναλύει με νομική εμβρίθεια το θέμα της πολύκροτης αυτής δίκης δίνοντας μια άλλη διάσταση σε ένα σημαντικό γεγονός της αρχαίας μας ιστορίας
Subtitle: 
Η δίκη και η σε θάνατο καταδίκη των Αθηναίων Στρατηγών (406 π.Χ.)
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-536-339-9
Book pages: 
158
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ελευθέριος Βούρβαχης γεννήθηκε στη Ναύπακτο το 1941 και έζησε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια στην Πάτρα. Αποφοίτησε από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή το 1958 και την ίδια χρονιά εισήχθη στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε τον Ιούνιο του 1963. Παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα Αγγλικού και Ναυτικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου ((London University College) και απέκτησε το χορηγούμενο "Academic Postgraduate Diploma in Law". Από το έτος 1966 μέχρι και το 2000 άσκησε μάχιμη δικηγορία στα δικαστήρια των Αθηνών. Υπήρξε μέλος της Διεθνούς Ένωσης Δικηγόρων (International Bar Association) και της Ένωσης Ποινικολόγων. Μετά την αποχώρηση του από τη δικηγορία έλαβε το πτυχίο Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει μεταφράσει τα θεατρικά του Τζέφρι Άρτσερ Πέρα από κάθε λογική αμφιβολία και "Ο Κατηγορούμενος" και "Λουκιανός Σαμοσατεύς: Δύο φορές κατηγορούμενος ή Δικαστήρια", και έχει γράψει τα έργα: "Δικηγόρος και διαφήμιση των υπηρεσιών του", 1999, "Ποιος σκότωσε τον Πολκ; - Μια πολιτική δολοφονία και δικαστική πλάνη", 2003, "Δικηγόρος και δεοντολογία" (με πρόλογο του Φώτη Κουβέλη) 2005.

Subtitle: 
Η δίκη και η σε θάνατο καταδίκη των Αθηναίων Στρατηγών (406 π.Χ.)
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-536-339-9
Book pages: 
158
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο