Product

Θαυμαστές διηγήσεις

Product

Θαυμαστές περιπέτειες με ζώα

Θαυμαστές ιστορίες

Κωδικός:
76375
Manufacturer: 
Description: 

Ο Χέρμπερτ Τζωρτζ Γουέλς (1866-1946), ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς του Φανταστικού των τελευταίων δύο αιώνων, είναι ο άνθρωπος που επινόησε την Επιστημονική Φαντασία.
Γύρω στα 1894, ο Γουέλς ανοίγει ένα παράθυρο στο Θαυμαστό, μας δείχνει τη θέα και ρωτάει:

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο Χέρμπερτ Τζωρτζ Γουέλς (1866-1946), ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς του Φανταστικού των τελευταίων δύο αιώνων, είναι ο άνθρωπος που επινόησε την Επιστημονική Φαντασία. Γύρω στα 1894, ο Γουέλς ανοίγει ένα παράθυρο στο Θαυμαστό, μας δείχνει τη θέα και ρωτάει: Τί θα γινόταν αν ταξιδεύαμε στο Χρόνο; Τί θα γινόταν αν ένας δυνατός στρατός γενναίων βρισκόταν μπροστά σε έναν στρατό καλομαθημένων που γνωρίζουν όμως να εκμεταλλεύονται την τεχνολογική τους ανωτερότητα; Τί θα γινόταν αν ανοιγόταν μπροστά μας μια μέρα η "πόρτα-πύλη" που οδηγεί στη Ευτυχία; Τί θα γινόταν στην περίπτωση επαφής μεταξύ δύο πολιτισμών που διαφέρουν τόσο πολύ στην αντίληψη και τον τρόπο σκέψης, ώστε να είναι αδύνατον να εκτιμήσουν ο ένας τον άλλο και να επικοινωνήσουν; Τί θα γινόταν αν κάποιος "τρομοκράτης" είχε στα χέρια του ένα τρομερό βιολογικό όπλο; Τί θα γινόταν αν ένας μοναχικός ερευνητής κατέληγε σε μια καταπληκτική ανακάλυψη, χωρίς να μπορεί να πείσει κανέναν ποτέ ή να την αποκαλύψει; Τί θα γινόταν αν κάποτε ανακαλύπταμε ένα μυθολογικό πλάσμα όπως οι "Αεπυόρνιθες"; Τί θα γινόταν αν μια μέρα ανακαλύπταμε ότι τα μάτια μας βλέπουν αυτό που σε όλους τους άλλους είναι αόρατο; Τί θα γινόταν αν ο άνθρωπος θεοποιούσε τις μηχανές; Τί θα γινόταν αν κάποιος μεταφερόταν ξαφνικά σε μια άγνωστη, παράλληλη σε μας διάσταση, και τελικά φαινόταν ότι είχε επισκεφθεί αυτό που ονομάζουμε "Άλλο Κόσμο"; Από αυτά τα ερωτήματα γεννήθηκαν οι ιστορίες που περιέχονται σ’ αυτό το βιβλίο: "Η Μηχανή του Χρόνου", " Ο Άρχων των Ηλεκτρογεννητριών", "Τα Θωρηκτά Ξηράς", " Η Πόρτα Μέσα στον Τοίχο", " Ο Κλεμμένος Βάκιλος", " Η Χώρα των Τυφλών", "Ο Κατασκευαστής των Διαμαντιών", "Το Νησί του Πουλιού", "Ελέφαντα", " Η Αξιοσημείωτη Περίπτωση των Ματιών του Ντέιβιντσον", " Η Ιστορία του Πλάττνερ".
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-8164-16-8
Book pages: 
352
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Χέμπερτ Τζώρτζ Γουέλς, μυθιστοριογράφος και κοινωνιολόγος, γεννήθηκε στο Μπρόμλυ του Κέντ το 1866. Τελείωσε το σχολείο στο Μίντχερστ, έκανε ένα διάστημα παραγιός σε ταπετσέρη κι έπειτα σε κάποιο φαρμακείο, κέρδισε μια υποτροφία για το Βασιλικό Κολέγιο Θετικών Επιστημών, κι αργότερα δίδαξε σε κολέγιο του Καίημπριτζ. Πέθανε το 1946. Το πρώτο πετυχημένο βιβλίο του ήταν "Η μηχανή που ταξιδεύει μέσα στο χρόνο" (1895). Δύο χρόνια αργότερα, ακολούθησε "Ο αόρατος άνθρωπος". Πάθος της ζωής του Γουέλς και κίνητρο για τη δημιουργική γραφή του ήταν "να δημιουργεί ουτοπίες". Στην τελευταία φάση ο Γουέλς ξαναγύρισε στα κοινωνικοπολιτικά βιβλία, με το "΄Ενα ιστορικό σχεδιάγραμμα" και το "Σχήμα των πραγμάτων που θα 'ρθουν". Η "Αυτοβιογραφία" του δημοσιεύτηκε το 1934.

Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-8164-16-8
Book pages: 
352
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο