Product

Οι μανούβρες

Product

Οι Μαντόνες του Λένινγκραντ

Οι μαντινάδες

Κωδικός:
97896
Description: 

Πιστεύω πως οι μαντινάδες, οι αφιερώσεις, ο πρόλογος και ο επίλογος του βιβλίου μου ετούτου, είναι ένας ακόμα ρούκουνας φορτωμένος Κρήτη, Αγάπη, Παράδοση και Ελπίδα που έχουν τη δύναμη να κατρακυλήσουν βουνά και βράχους.

Είναι οι μαντινάδες αυτές οι πανύψηλες βελανιδιές που όσοι κι αν προσπάθησαν, όσοι κι αν θέλησαν δεν τα κατάφεραν να τις ξεφλουδίσουν.

Είναι η μαντινάδα η αθάνατη και ακούραστη ανυφαντού που όλοι εμείς λίγο πολύ καλαμίσαμε με την δική της ανέμη. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Πιστεύω πως οι μαντινάδες, οι αφιερώσεις, ο πρόλογος και ο επίλογος του βιβλίου μου ετούτου, είναι ένας ακόμα ρούκουνας φορτωμένος Κρήτη, Αγάπη, Παράδοση και Ελπίδα που έχουν τη δύναμη να κατρακυλήσουν βουνά και βράχους. Είναι οι μαντινάδες αυτές οι πανύψηλες βελανιδιές που όσοι κι αν προσπάθησαν, όσοι κι αν θέλησαν δεν τα κατάφεραν να τις ξεφλουδίσουν. Είναι η μαντινάδα η αθάνατη και ακούραστη ανυφαντού που όλοι εμείς λίγο πολύ καλαμίσαμε με την δική της ανέμη. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Publications Date: 
1996
Book pages: 
157
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Χανιά
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Γεννήθηκε στην Παναγιά Μονοφατσίου στο Ηράκλειο Κρήτης το 1939 από πολύ φτωχούς γονείς. Τελείωσε το δημοτικό, στρατεύτηκε, και το 1962 παντρεύτηκε την αγαπημένη του Ειρήνη με την οποία απέκτησε ένα γιο. Το 1965 μετανάστευσε μαζί με άλλους Κρητικούς στη Δυτική Γερμανία όπου και ασχολήθηκε με πολλές και διάφορες δουλειές και κυρίως με την κρητική παράδοση και την μαντινάδα.

Publications Date: 
1996
Book pages: 
157
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Χανιά
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο