Product

Ο λόφος των ονείρων

Product

Ο λυκάνθρωπος του καυτού βάλτου

Ο λοχαγός Αλατρίστε

Κωδικός:
97213
Description: 

"Δεν ήταν ο πιο τίμιος ή ο πιο θεοσεβούμενος άνθρωπος, ήταν όμως γενναίος άντρας ..."

Μ' αυτά τα λόγια αρχίζει "Ο λοχαγός Αλατρίστε", η ιστορία ενός βετεράνου στρατιώτη των ταγμάτων της Φλάνδρας στη Μαδρίτη του 17ου αιώνα.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Δεν ήταν ο πιο τίμιος ή ο πιο θεοσεβούμενος άνθρωπος, ήταν όμως γενναίος άντρας ..." Μ' αυτά τα λόγια αρχίζει "Ο λοχαγός Αλατρίστε", η ιστορία ενός βετεράνου στρατιώτη των ταγμάτων της Φλάνδρας στη Μαδρίτη του 17ου αιώνα. Ο αναγνώστης, ξέπνοος, βυθίζεται κυριολεκτικά, μέσα από τις επικίνδυνες και παθιασμένες περιπέτειες του λοχαγού Αλατρίστε, στις δολοπλοκίες της Αυλής μιας διεφθαρμένης και σε παρακμή Ισπανίας, σε ενέδρες σε σκοτεινούς δρομίσκους μέσα στη λάμψη του ατσαλιού των σπαθιών, σε ταβέρνες όπου ο Φρανθίσκο δε Κεβέδο συνθέτει σονέτα ανάμεσα σε καβγάδες και καράφες κρασιού, ή σε θεατρικές αυλές όπου τα ανεβάσματα των έργων του Λόπε δε Βέγα καταλήγουν σε μαχαιρώματα. "Ο λοχαγός Αλατρίστε" είναι το πρώτο βιβλίο της εξαιρετικής σειράς των περιπετιών του λοχαγού Αλατρίστε, που χαρακτηρίστηκε από το The Times Literary Supplement "ένα μοναδικό λογοτεχνικό γεγονός".
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-16-1574-1
Book pages: 
260
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Αρτούρο Πέρεθ - Ρεβέρτε γεννήθηκε στην ισπανική πόλη Καρθαγένη το 1951. Έως σήμερα έχει συνδυάσει με ξεχωριστό τρόπο τη μάχιμη δημοσιογραφία με τη λογοτεχνία. Ως απεσταλμένος του γραπτού τύπου, του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης έζησε για 21 χρόνια (1973-1994) τις μεγαλύτερες διεθνείς συρράξεις της περιόδου εκείνης. Τα μυθιστορήματά του γνωρίζουν παγκόσμια επιτυχία και αρκετά έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο. Τα έργα του κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις "Πατάκη". Έως σήμερα έχουν εκδοθεί τα εξής: "Ο δάσκαλος της ξιφασκίας", "Ο πίνακας της Φλάνδρας", "Η λέσχη "Δουμάς" ή η σκιά του Ρισελιέ", "Το αίνιγμα της Σεβίλλης", "Ο ναυτικός χάρτης", "Η βασίλισσα του Νότου", "Ο λοχαγός Αλατρίστε", "Η καθαρότητα του αίματος", "Ο ήλιος της Μπρέντα", "Ο ζωγράφος των μαχών", "Το χρυσάφι του βασιλιά", "Το κίτρινο γιλέκο", "Το τανγκό της παλιάς φρουράς". Από το 2003 είναι μέλος της Ισπανικής Ακαδημίας Γραμμάτων (Real Academia Espanola, RAE).

Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-16-1574-1
Book pages: 
260
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο