Product

Πατέρας και κόρη

Product

Πατέρας και παιδί

Πατέρας και παιδί

Κωδικός:
87153
Manufacturer: 
Description: 

Γεγονός είναι ότι ο ρόλος του πατέρα στην αγωγή και την ανάπτυξη του παιδιού έχει παραμεληθεί. Οι μελέτες και οι έρευνες σχετικά με τον ρόλο του πατέρα στην οικογένεια είναι λίγες συγκριτικά με αυτές που αναφέρονται στον ρόλο της μητέρας. Τα τελευταία χρόνια καταβάλλονται προσπάθειες να προσδιοριστεί ο ρόλος του πατέρα και να αποδειχτεί ότι ο ρόλος του είναι εξίσου σημαντικός με εκείνον της μητέρας.

22,93 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Γεγονός είναι ότι ο ρόλος του πατέρα στην αγωγή και την ανάπτυξη του παιδιού έχει παραμεληθεί. Οι μελέτες και οι έρευνες σχετικά με τον ρόλο του πατέρα στην οικογένεια είναι λίγες συγκριτικά με αυτές που αναφέρονται στον ρόλο της μητέρας. Τα τελευταία χρόνια καταβάλλονται προσπάθειες να προσδιοριστεί ο ρόλος του πατέρα και να αποδειχτεί ότι ο ρόλος του είναι εξίσου σημαντικός με εκείνον της μητέρας. Το ανά χείρας βιβλίο συνδυάζει τη θεωρητική προσέγγιση με την εμπειρική έρευνα. Από την οπτική γωνία της διεπιστημονικής συνεργασίας της Παιδαγωγικής, της Ψυχολογίας και της Κοινωνιολογίας παρουσιάζεται το πορτρέτο του πατέρα και περιγράφεται αναλυτικά το λειτουργικό περιεχόμενο του ρόλου του στην οικογένεια. Στην έρευνα αποκαλύπτονται οι διαστάσεις της ενασχόλησης του πατέρα με το παιδί της σχολικής ηλικίας κατά τις ελεύθερες ώρες και των δύο. Με αυτόν τον τρόπο έρχονται στο προσκήνιο οι διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ του πατέρα και του παιδιού, όπου διαπιστώνονται οι μορφές της επικοινωνίας τους και αποδυναμώνονται και/ή ανατρέπονται οι αντιλήψεις σχετικά με έναν "αμέτοχο πατέρα" στην κοινωνική παρουσία του παιδιού.
Subtitle: 
Η επικοινωνία του πατέρα με το παιδί της σχολικής ηλικίας κατά τις ελεύθερες ώρες
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-8325-44-7
Book pages: 
578
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κωνσταντίνος Κορώσης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Κοινωνιολογία, Εθνολογία (Κοινωνική Ανθρωπολογία) και Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας (πτυχίο Magister Artium), απ' όπου έλαβε και τον ακαδημαϊκό τίτλο Dr. Phil.
Είναι μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης στη Σχολή Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε ελληνικά και ξένα περιοδικά.

Subtitle: 
Η επικοινωνία του πατέρα με το παιδί της σχολικής ηλικίας κατά τις ελεύθερες ώρες
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-8325-44-7
Book pages: 
578
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο