Product

Πεταλούδες

Product

Πεταλούδες και αγριολούλουδα στην ελληνική φύση: Ημερολόγιο 2013

Πεταλούδες από μελάνι

Κωδικός:
107239
Manufacturer: 
Description: 

Σκοτάδι απόλυτο σκορπά τα μελανά του χρώματα στο γραφείο της ντετέκτιβ Βαρσάφσκι. Όταν αναγκάζεται να κατεβεί στο υπόγειο, για να δει τι προκάλεσε το αιφνιδιαστικό μπλάκαουτ, ανακαλύπτει ότι στο σκοτεινό αυτό μέρος, όπου μόνο η αγωνία και τα τρωκτικά κατοικούν, ζει μια μητέρα με τα παιδιά της. Λίγες μέρες μετά, ένας παλιός συμφοιτητής της, μεγαλοδικηγόρος πια, παραθέτει γεύμα σε εξέχοντα μέλη της τοπικής κοινωνίας.

15,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Σκοτάδι απόλυτο σκορπά τα μελανά του χρώματα στο γραφείο της ντετέκτιβ Βαρσάφσκι. Όταν αναγκάζεται να κατεβεί στο υπόγειο, για να δει τι προκάλεσε το αιφνιδιαστικό μπλάκαουτ, ανακαλύπτει ότι στο σκοτεινό αυτό μέρος, όπου μόνο η αγωνία και τα τρωκτικά κατοικούν, ζει μια μητέρα με τα παιδιά της. Λίγες μέρες μετά, ένας παλιός συμφοιτητής της, μεγαλοδικηγόρος πια, παραθέτει γεύμα σε εξέχοντα μέλη της τοπικής κοινωνίας. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, η σύζυγός του Ντίντρι, η οποία προσφέρει εθελοντική εργασία σε έναν οργανισμό ανέγερσης κατοικιών για πολίτες με χαμηλό εισόδημα, αφήνει αιχμές για συγκαλυμμένα εγκλήματα πίσω από τη βιτρίνα του ιδρύματος. Η Ντίντρι ζητά να συναντήσει τη Βικτόρια Βαρσάφσκι στο γραφείο της, με το πρόσχημα της εύρεσης κατοικίας για την άστεγη μητέρα και τα παιδιά της. Η Βαρσάφσκι δέχεται, αλλά η συνάντηση δε θα πραγματοποιηθεί ποτέ. Τις επόμενες κιόλας μέρες η γυναίκα βρίσκεται νεκρή. Η Βικ αποφασίζει να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από τη μυστηριώδη δολοφονία... Το αδιαμφισβήτητο πλέον γεγονός της κακοποίησης που υφίστατο η δολοφονημένη γυναίκα από το σύζυγό της κάνει αρχικά προφανή την ταυτότητα του δράστη. Είναι όμως έτσι; Ένα οργανωμένο δίκτυο παρανομίας καταπίνει τα θύματά του στα απειλητικά μονοπάτια του τούνελ. Είναι όλα αυτά τα αθώα πλάσματα που βάφουν τις ζωές τους με μελάνι σαν τις πεταλούδες στο σκοτάδι...
Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-441-408-9
Book pages: 
519
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Sara Paretsky γεννήθηκε το 1947 στην Αϊόβα των Ηνωμένων Πολιτειών. Κάτοχος Ph.D. στην ιστορία κι έχοντας αποκτήσει το ΜΒΑ από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο, από το οποίο αποφοίτησε, εργάστηκε αρχικά σε μια μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία μέχρι το 1985. Τότε άρχισε ν' ασχολείται αποκλειστικά με το γράψιμο. Η Β. Ι. Βαρσάφσκι, η ανεξάρτητη και αισθησιακή ιδιωτική ντετέκτιβ, που είναι η βασική ηρωίδα στις περισσότερες ιστορίες της, κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή της το 1982 στο μυθιστόρημα "Indemnity Only" (ελλ. έκδ. "Ολική αναπηρία", εκδ. Γαβριηλίδης 1997). Το 1991 επιμελείται το "A Woman's Eye", μια συλλογή αστυνομικών διηγημάτων γραμμένων αποκλειστικά από γυναίκες. Το 2002 τιμήθηκε από τη βρετανική Ένωση Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας με το βραβείο Diamong Dagger Award for Lifetime Achievement, για το σύνολο του έργου της.

Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-441-408-9
Book pages: 
519
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο