Product

Πολύ κακό για τον έρωτα

Product

Πολύ μικρός για το 'να, πολύ μεγάλος για τ' άλλο

Πολύ μακριά

Κωδικός:
91968
Manufacturer: 
Description: 

Με υλικά τον ωµό ρεαλισµό αλλά και την πιο τρελή φαντασία, η σηµαντική αγγλίδα συγγραφέας, Caryl Churchill, µας οδηγεί σ’ αυτό το, προφητικής πνοής έργο της, σ' έναν εκ πρώτης όψεως οικείο αλλά, όπως σταδιακά αφήνει να φανεί, παράδοξο και ακατανόητο κόσµο. Πόσο "παράδοξο" και πόσο "ακατανόητο" όµως; Εξαρτάται από τα όρια της αντίληψης και της αντοχής του αναγνώστη, που η Churchill σκοπίµως δοκιµάζει στήνοντας ένα υβριδικό σύµπαν µεταξύ εφιάλτη και πραγµατικότητας, όπου το "Εµείς" και το "Αυτοί" παραµένουν µέχρι τέλους απροσδιόριστα.

6,44 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Με υλικά τον ωµό ρεαλισµό αλλά και την πιο τρελή φαντασία, η σηµαντική αγγλίδα συγγραφέας, Caryl Churchill, µας οδηγεί σ’ αυτό το, προφητικής πνοής έργο της, σ' έναν εκ πρώτης όψεως οικείο αλλά, όπως σταδιακά αφήνει να φανεί, παράδοξο και ακατανόητο κόσµο. Πόσο "παράδοξο" και πόσο "ακατανόητο" όµως; Εξαρτάται από τα όρια της αντίληψης και της αντοχής του αναγνώστη, που η Churchill σκοπίµως δοκιµάζει στήνοντας ένα υβριδικό σύµπαν µεταξύ εφιάλτη και πραγµατικότητας, όπου το "Εµείς" και το "Αυτοί" παραµένουν µέχρι τέλους απροσδιόριστα. Αναγνωρίζουµε την αληθοφάνεια της φρίκης στην πρώτη πράξη: ένα κορίτσι που ξυπνά από κραυγές αιχµαλώτων µέσα στη νύχτα, πείθεται ότι οι βασανισµοί και οι εκτελέσεις των οποίων τυχαία υπήρξε µάρτυρας συµβαίνουν για καλό σκοπό. Αλλά ποιος θα τη φανταζόταν να διαπρέπει αργότερα ως υπάλληλος βιοτεχνίας πολυτελών καπέλων για παρελάσεις µελλοθανάτων; Ή να αποδέχεται ως αυτονόητη την κτηνωδία ενός γενικευµένου, παγκόσµιου πολέµου, όπου στρατεύονται για τους ιερούς σκοπούς του τα ζώα, τα στοιχεία της φύσης ακόµα και τα καιρικά φαινόµενα; Οι καταγγελτικές, αντιπολεµικές προθέσεις της συγγραφέως, που έχει δηµόσια ταχθεί κατά της παγκοσµιοποίησης, είναι προφανείς. Προϊόν µεγάλης εικονοποιητικής ικανότητας και λιτής, εξαιρετικά αποτελεσµατικής, χρήσης του διαλόγου, το έργο παραµένει ωστόσο ανοιχτό σε κάθε εκδοχή ερµηνείας. Δεν είναι τυχαίο ότι το 2002, το ανέβασε στο "Bouffes du Nord" o αρκετά επιφυλακτικός µε τη σύγχρονη δραµατουργία, Peter Brook.
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-211-747-8
Book pages: 
57
Book Dimensions: 
20χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Γεννηµένη στα 1938 στο Λονδίνο, η Caryl Churchill θεωρείται από τις σηµαντικότερες εκπροσώπους της σύγχρονης αγγλικής δραµατουργίας. Έγινε ευρέως γνωστή στα 1973 µε το έργο της "Owners". Το 1974 διετέλεσε δραµατουργός του Royal Court ενώ συνεργάστηκε συστηµατικά µε τους θιάσους "Joint Stock" και "Monstrous Regiment", για τους οποίους έγραψε κατά τη δεκαετία του ΄70 και του ΄80 τα περισσότερα έργα της. Η αριστερή και φεµινιστική στράτευση σε συνδυασµό µε ένα έντονο ενδιαφέρον για την ανανέωση της θεατρικής φόρµας αποτελούν κύρια χαρακτηριστικά της γραφής της.

Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-211-747-8
Book pages: 
57
Book Dimensions: 
20χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο