Product

Στα βήματα του Μάρκο Πόλο

Product

Στα βήματα του μεγάλου Αλεξάνδρου

Στα βήματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Κωδικός:
8604
Αuthor: 
Description: 

Ο Αλέξανδρος ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ηγέτες και οραματιστές ή ένας αδίστακτος τύραννος ο οποίος έσφαξε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και κατέστρεψε αρχαίους πολιτισμούς προσπαθώντας να ικανοποιήσει την αστείρευτη δίψα του για εξουσία; Σ' αυτό το βιβλίο, όπως και στην τηλεοπτική σειρά την οποία συνοδεύει, ο Μάικλ Γουντ ανιχνεύει το εκπληκτικό ταξίδι του Μεγάλου Αλεξάνδρου από την Ελλάδα ως την Ινδία, ψάχνοντας για την αλήθεια πίσω από το μύθο του και αποκτώντας προσωπική εμπειρία των εντυπωσιακών επιτευγμάτων του.

25,88 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο Αλέξανδρος ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ηγέτες και οραματιστές ή ένας αδίστακτος τύραννος ο οποίος έσφαξε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και κατέστρεψε αρχαίους πολιτισμούς προσπαθώντας να ικανοποιήσει την αστείρευτη δίψα του για εξουσία; Σ' αυτό το βιβλίο, όπως και στην τηλεοπτική σειρά την οποία συνοδεύει, ο Μάικλ Γουντ ανιχνεύει το εκπληκτικό ταξίδι του Μεγάλου Αλεξάνδρου από την Ελλάδα ως την Ινδία, ψάχνοντας για την αλήθεια πίσω από το μύθο του και αποκτώντας προσωπική εμπειρία των εντυπωσιακών επιτευγμάτων του. Χρησιμοποιώντας τους αρχαίους ιστορικούς και τους οδηγούς του, ο Μάικλ Γουντ ακολουθεί την πορεία του Αλέξανδρου όσο πιο πιστά είναι δυνατόν σήμερα. Ταξιδεύοντας πεζός ή με καμήλα, πλοίο, άλογο και τζιπ, διασχίζει ερήμους και οροσειρές, ποτάμια και κοιλάδες, μέσα από την Τουρκία, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και το Ιράν ως τα διαιρεμένα από τον πόλεμο Αφγανιστάν και Τατζικιστάν. Συνεχίζει τη διαδρομή του μέσα από τη βορειοδυτική μεθόριο στο Πακιστάν και στην Ινδία, ως το σκηνικό της τελευταίας μεγάλης μάχης του Αλεξάνδρου, πριν ξεκινήσει την εξαντλητική επιστροφή στη Βαβυλώνα. Καθώς εξελίσσεται το ταξίδι, αναπλάθει τις επικές πορείες και τις αιματηρές μάχες του Αλεξάνδρου, καθώς και τις κραιπάλες, τις φονικές έχθρες και την καταστροφή πόλεων σε όλη την έκταση της περσικής αυτοκρατορίας. Σε όλη τη διαδρομή βρίσκει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι επιβιώνουν ακόμη οι μύθοι που περιβάλλουν τον Αλέξανδρο, έναν ηγέτη του οποίου ο βίος εξάπτει την φαντασία Ανατολής και Δύσης τις τελευταίες δύο χιλιετίες.
Subtitle: 
Ένα ταξίδι από την Ελλάδα στην Ασία
Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-03-2496-4
Book pages: 
256
Book Dimensions: 
26χ20
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Δερματόδετο

Michael Wood είναι το φιλολογικό όνομα με το οποίο είναι γνωστός ο Τσαρλς Μπάρνγουελ Στράουτ (Charles Barnwell Straut). Γεννήθηκε στο Λίνκολν της Αγγλίας και σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Cambridge. Διετέλεσε ερευνητής υφηγητής στο Κολέγιο St. John's Cambridge, και δίδαξε στα πανεπιστήμια Columbia της Νέας Υόρκης και Exeter στην Αγγλία. Σήμερα είναι καθηγητής της Αγγλικής Γλώσσας και της Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο πανεπιστήμιο του Princeton. Συγγραφέας έξι βιβλίων, δημοσίευσε πρόσφατα μια μονογραφία για την ταινία του Λουίς Μπουνιουέλ "Η ωραία της ημέρας". Είναι τακτικός συνεργάτης των λογοτεχνικών επιθεωρήσεων "The New York Review of Books" και "The London Review of Books". Zει στο Πρίνστον του Νιου Τζέρσι των ΗΠΑ.

Subtitle: 
Ένα ταξίδι από την Ελλάδα στην Ασία
Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-03-2496-4
Book pages: 
256
Book Dimensions: 
26χ20
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Δερματόδετο