Product

Ψειρολογία

Product

Ψελλίσματα επί των Κυριακών Ευαγγελικών Περικοπών

Ψελλίσματα επί των Κυριακών Αποστολικών Περικοπών

Κωδικός:
76778
Manufacturer: 
Description: 

Ο λόγος του Θεού δεν είναι όπως ο ανθρώπινος. Ο λόγος του Θεού, βεβαιώνει ο Απ. Παύλος, είναι "ζων και ενεργής και τομώτερος υπέρ πάσαν μάχαιραν δίστομον και διικνούμενος άχρι μερισμού ψυχής τε και πνεύματος, αρμών τε και μυελών και κριτικός ενθυμήσεων και εννοιών καρδίας" (Εβρ. 4, 12). Ο λόγος του Θεού δεν είναι νεκρός, ούτε παρέρχεται αδιάφορος και άπρακτος. Ο λόγος του Θεού είναι ζωντανός και δραστικός και περισσότερον κοπτερός από κάθε δίκοπον μάχαιραν και εισχωρεί εις τα έγκατα του ανθρώπου, εις την ψυχήν και το πνεύμα αυτού.

19,26 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο λόγος του Θεού δεν είναι όπως ο ανθρώπινος. Ο λόγος του Θεού, βεβαιώνει ο Απ. Παύλος, είναι "ζων και ενεργής και τομώτερος υπέρ πάσαν μάχαιραν δίστομον και διικνούμενος άχρι μερισμού ψυχής τε και πνεύματος, αρμών τε και μυελών και κριτικός ενθυμήσεων και εννοιών καρδίας" (Εβρ. 4, 12). Ο λόγος του Θεού δεν είναι νεκρός, ούτε παρέρχεται αδιάφορος και άπρακτος. Ο λόγος του Θεού είναι ζωντανός και δραστικός και περισσότερον κοπτερός από κάθε δίκοπον μάχαιραν και εισχωρεί εις τα έγκατα του ανθρώπου, εις την ψυχήν και το πνεύμα αυτού. Και ερευνά και κρίνει και αυτάς τας αφανείς σκέψεις και επιθυμίας της καρδίας. Και εις μεν την ανεπίδεκτον ψυχήν προκαλεί πληγάς και τύψεις και επιφέρει εις το τέλος και αυτόν τον πνευματικόν θάνατον, εις δε τας δεκτικάς φέρει δύναμιν, ειρήνην και χαράν και καθιστά αυτάς καρποφόρους εις έργα αγαθά. Δια τούτο ο Κύριος παρωμοίασε τον Θείον λόγον με σπόρον, ο οποίος, όταν γίνεται δεκτός από τον άνθρωπον, εκχερσώνει και καλλιεργεί την ψυχήν του και καθιστά αυτήν γόνιμον εις αρετάς και έργα αγαθά. (Λουκ. 8, 5-15). Χωρίς τον λόγον του Θεού ο άνθρωπος μεταβάλλεται εις θηρίον άγριον, απάνθρωπον και αιμοβόρον, το οποίον δεν μένει μόνον αδιάφορον εις τον πόνον των άλλων, αλλά και χαίρεται συχνά, όταν ο ίδιος προκαλή τον πόνον ή και τον θάνατον αυτών.
Book ISBN: 
960-203-455-6
Book pages: 
382
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Γεννήθηκε την 23η Ιανουαρίου 1934 στο χωριό Μάλλες της επαρχίας Ιεράπετρας του Νομού Λασιθίου Κρήτης από γονείς γεωργούς και ευσεβείς Χριστιανούς. Στην παιδική του ηλικία έζησε τα τραγικά γεγονότα του Πολέμου, της Κατοχής και του ανταρτοπολέμου.
Μετά τις γυμνασιακές του σπουδές στο Γυμνάσιο Ιεράπετρας εισήχθη στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Μετά την αποφοίτησή του ήλθε το 1960 στο Βόλο, όπου χειροτονήθηκε υπό του αειμνήστου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κυρού Δαμασκηνού και διορίσθηκε ως τακτικός ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.
Το 1968 μετέβη με υποτροφία στο τότε Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βερολίνου.
Το 2003 εξελέγει Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τον τίτλο "Επίσκοπος Βελεστίνου" και χειροτονήθηκε υπό του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Χριστoδούλου.
Προήχθη υπό του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου σε Τιτουλάριο Μητροπολίτη, θέση την οποία κατέχει ακόμη
προσφέροντας τις ταπεινές υπηρεσίες του. Έχει συγγράψει ικανόν αριθμόν έργων.

Book ISBN: 
960-203-455-6
Book pages: 
382
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο