Product

100 χρόνια ΜΙΝΕΡΒΑ

Product

100 χρόνια πατραϊκό ποδόσφαιρο

100 χρόνια Παναθηναϊκός

Κωδικός:
138023
Description: 

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι... βαρύ. Όσο "βαριά" είναι και η ιστορία των 100 χρόνων του ένδοξου και καταξιωμένου διεθνώς Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου.
Το Φεβρουάριο του 1908, όταν ο Γεώργιος Καλαφάτης και οι άμεσοι συνεργάτες - συναθλητές του αποφάσιζαν να ιδρύσουν τη δική τους ποδοσφαιρική ομάδα, σίγουρα δε φαντάζονταν τη γιγάντωσή της μέσα στο χρόνο. Την καταξίωσή της στις συνειδήσεις των φιλάθλων όλης της χώρας και την απογείωσή της, αρκετά χρόνια αργότερα, στις κορυφαίες ποδοσφαιρικές ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

65,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι... βαρύ. Όσο "βαριά" είναι και η ιστορία των 100 χρόνων του ένδοξου και καταξιωμένου διεθνώς Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου. Το Φεβρουάριο του 1908, όταν ο Γεώργιος Καλαφάτης και οι άμεσοι συνεργάτες - συναθλητές του αποφάσιζαν να ιδρύσουν τη δική τους ποδοσφαιρική ομάδα, σίγουρα δε φαντάζονταν τη γιγάντωσή της μέσα στο χρόνο. Την καταξίωσή της στις συνειδήσεις των φιλάθλων όλης της χώρας και την απογείωσή της, αρκετά χρόνια αργότερα, στις κορυφαίες ποδοσφαιρικές ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είναι ξεκάθαρο και αποδεδειγμένο ότι Παναθηναϊκός σημαίνει: Πολιτισμός. Αξιοπρέπεια. Νίκη. Αγωνιστικότητα. Θάρρος. Ήθος. Νιάτα. Αρχοντιά. Ιστορία. Κορυφή. Οργάνωση. Σεβασμός. Είναι ο Σύλλογος-πρότυπο για τον ελληνικό αθλητισμό. Πρωτοπόρος στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ, στο βόλεϊ, στο στίβο, στην κολύμβηση, στην ποδηλασία, στην πυγμαχία, στο πινγκ πονγκ και σε πολλά ακόμη αθλήματα που "καλλιέργησε" κατά καιρούς. Εξαρχής, η επιθυμία μας ήταν να καταγράψουμε τις ξεχωριστές μορφές και τα σημαντικότερα γεγονότα της δράσης του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με τους κανόνες που διέπουν τον ιστορικό Σύλλογο. Αποφύγαμε τις υπερβολές, που συχνά ωραιοποιούν καταστάσεις, και στηριχτήκαμε σε πραγματικά και αδιάσειστα στοιχεία. Στοιχεία που προκύπτουν από έγκυρες πηγές και καταδεικνύουν το μεγαλείο του Παναθηναϊκού. Δεν επιχειρήσαμε να προσβάλουμε τους αντιπάλους. Άλλωστε, συμπέρασμα όλων είναι ότι μεγάλο μέρος της δυναμικής του Συλλόγου προέκυψε και από τον ανταγωνισμό, είτε με τον Ολυμπιακό είτε με την ΑΕΚ είτε με τις ομάδες της Θεσσαλονίκης. Προσπαθήσαμε να επαναφέρουμε στη μνήμη των παλαιότερων τις μεγαλύτερες μορφές και τα ιστορικά γεγονότα του "πράσινου" παρελθόντος. Είναι ευκαιρία και για τους νεότερους φίλους της ομάδας να μάθουν τι σημαίνουν για την ιστορία του "τριφυλλιού" προσωπικότητες όπως ο Γεώργιος Καλαφάτης, ο Μιχάλης Παπάζογλου, ο Απόστολος Νικολαΐδης, ο Λουκάς Πανουργιάς και τόσοι άλλοι που "έχτισαν" το σημαντικότερο αθλητικό Σύλλογο της χώρας και υπηρέτησαν πιστά τις αρχές του. Στην περίοδο των 100 χρόνων δράσης και ιστορίας του Παναθηναϊκού, υπάρχουν αμέτρητα πρόσωπα και γεγονότα που θα μπορούσε να συμπεριλάβει κάποιος σε μια έκδοση. Ελπίζω ότι δεν ξεχάσαμε κάτι. Κι αν κάτι παραλείψαμε, σίγουρα δεν έγινε εκ προθέσεως. Μακάρι να είχαμε το χρονικό περιθώριο να παρουσιάσουμε αναλυτικά και τις σπουδαίες νίκες στη Βρέμη (3-0 τη Βέρντερ στις 4/11/2008) και στο Μιλάνο (1-0 την Ίντερ στις 26/11/2008). [...] (από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Subtitle: 
Η ιστορία 1908 - 2008
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-14-1875-Χ
Book pages: 
863
Book Dimensions: 
31χ25
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Πανόδετο

Ο Σήφης Βοτζάκης είναι Αθλητικός Δημοσιογράφος. Έχει συνεργαστεί με την ΕΡΑ Σπορ, τον Αντ-1, τη Μεσημβρινή, την Απογευματινή και τη Βραδυνή.

Subtitle: 
Η ιστορία 1908 - 2008
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-14-1875-Χ
Book pages: 
863
Book Dimensions: 
31χ25
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Πανόδετο