Product

1900 χρόνια: Η αποκάλυψη του Ιωάννη

Product

1917-1953, η ιστορία διδάσκει και εμπνέει

1907 Η πλημμύρα του Ληθαίου

Κωδικός:
140635
Description: 

Ένας αυτόπτης ανταποκριτής αθηναϊκής εφημερίδας εκείνες τις μέρες στέλνει από τα Τρίκαλα το εξής τηλεγράφημα : "Τρίκαλα, προς τα εσπέρας περιφερόμενος δυσκόλως και περιπατούντος επί πτωμάτων και ζώων ανά την πόλιν. Τρισχίλιας οικίας κατέρρευσαν. Οικοδομαί οικοδομημένοι καλώς εξηφανίσθησαν. Αι ζημίαι των οικιών και καταστημάτων είναι ανυπολόγιστοι. Θύματα ανθρώπινα εβεβαιώθησαν μέχρι στιγμής υπερπεντακόσια. Υπό τα ερείπια μιας οικίας 42 πτώματα ανθρώπων, υπό άλλην οικία 37. Το προαύλιον της οικίας Γεωργοπούλου βουλευτού 7. Εις τα σωθείσας οικίας αδύνατον να μένουσι άνθρωποι.

12,23 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ένας αυτόπτης ανταποκριτής αθηναϊκής εφημερίδας εκείνες τις μέρες στέλνει από τα Τρίκαλα το εξής τηλεγράφημα : "Τρίκαλα, προς τα εσπέρας περιφερόμενος δυσκόλως και περιπατούντος επί πτωμάτων και ζώων ανά την πόλιν. Τρισχίλιας οικίας κατέρρευσαν. Οικοδομαί οικοδομημένοι καλώς εξηφανίσθησαν. Αι ζημίαι των οικιών και καταστημάτων είναι ανυπολόγιστοι. Θύματα ανθρώπινα εβεβαιώθησαν μέχρι στιγμής υπερπεντακόσια. Υπό τα ερείπια μιας οικίας 42 πτώματα ανθρώπων, υπό άλλην οικία 37. Το προαύλιον της οικίας Γεωργοπούλου βουλευτού 7. Εις τα σωθείσας οικίας αδύνατον να μένουσι άνθρωποι. Απειλείται στάσις...".
Subtitle: 
Το ποτάμι της οργής
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-88797-6-0
Book pages: 
144
Book Dimensions: 
21χ15
Publication Place: 
Τρίκαλα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Βασίλης Πάνος γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Σπούδασε δημοσιογραφία. Υπήρξε εκδότης των περιοδικών "Τροχός" και "Τρικαλινής Έκφρασης" και των εκδόσεων "Έκφραση". Εξέδωσε το "Φύλλο της Δευτέρας". Συνεργάτης περιοδικών και εφημερίδων με άρθρα, ευθυμογραφήματα και μελέτες. Συνεργάτης της εβδομαδιαίας εφημερίδας "Διάλογος". Από το 2003 είναι τακτικός συνεργάτης της καθημερινής εφημερίδας "Πρωινός Λόγος" με ελεύθερα ρεπορτάζ κριτική-παρουσίαση βιβλίου, θεάτρου και τέχνης. Από το Μάιο του 2004 εκδίδει το "Αγαπώ την Πόλιν", περιοδικό σάτιρας και πολιτιστικού προβληματισμού.

Subtitle: 
Το ποτάμι της οργής
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-88797-6-0
Book pages: 
144
Book Dimensions: 
21χ15
Publication Place: 
Τρίκαλα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο