Product

21 χρόνια με τον Κάρολο Κουν

Product

21 χρόνια στην προεδρία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής

21 χρόνια στην προεδρία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής

Κωδικός:
73131
Description: 

Ένα μοναδικό ντοκουμέντο. Μια ιστορία. Ένας θεσμός. Μια μεγάλη προσωπικότητα του ολυμπιακού κινήματος. Χιλιάδες σελίδες θα μπορούσαν να γραφούν προκειμένου να αφηγηθούν τη ζωή του Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ στους κόλπους της ολυμπιακής οικογένειας.
Είκοσι ένα χρόνια γεμάτα περιπέτεια, δράση και παρασκήνιο που έρχεται, μετά την ολοκλήρωση του έργου του στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, να καταγράψει προσωπικά ο νυν επίτιμος πρόεδρος της μεγαλύτερης αθλητικής ένωσης.

23,97 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ένα μοναδικό ντοκουμέντο. Μια ιστορία. Ένας θεσμός. Μια μεγάλη προσωπικότητα του ολυμπιακού κινήματος. Χιλιάδες σελίδες θα μπορούσαν να γραφούν προκειμένου να αφηγηθούν τη ζωή του Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ στους κόλπους της ολυμπιακής οικογένειας. Είκοσι ένα χρόνια γεμάτα περιπέτεια, δράση και παρασκήνιο που έρχεται, μετά την ολοκλήρωση του έργου του στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, να καταγράψει προσωπικά ο νυν επίτιμος πρόεδρος της μεγαλύτερης αθλητικής ένωσης. Το αυθεντικό αυτό ντοκουμέντο αποτελεί παράλληλα την ιστορία ενός ανθρώπου που αφιέρωσε ένα σημαντικό μέρος της ζωής του στην ανάπτυξη και την προβολή του αθλητικού και ολυμπιακού ιδεώδους. Περιγράφει στιγμές μοναδικές. Προσωπικές και ανθρώπινες. Σκληρές αλήθειες που αντίκρισε στα αμέτρητρα ταξίδια του ως πρόεδρος της ΔΟΕ. Όπως ήταν φυσικό, ο συνεχιστής του έργου του ανθρώπου που συνέβαλε στην αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, Πιερ ντε Κουμπερτέν, δεν ήταν δυνατόν να λησμονήσει την Ελλάδα και τους ανθρώπους που γνώρισε κατά τη διάρκεια της θητείας του: τους αείμνηστους Κωνσταντίνο Καραμανλή και Μελίνα Μερκούρη, τη Γιάννα Αγγελοπούλου, τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Θεόδωρο Πάγκαλο, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον Ανδρέα Φούρα, τον Νίκο Φιλάρετο και τον Λάμπη Νικολάου. Όνειρό του ήταν να αναλάβει η Αθήνα τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Όπως κι έγινε. Τώρα έχει την επιθυμία να βρεθεί στην Αθήνα το 2004 ως απλός θεατής...
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-03-3426-9
Book pages: 
458
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1920 στη Βαρκελόνη. Σπούδασε οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων στην ιδιαίτερη πατρίδα του και ακολούθως έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο και στις ΗΠΑ.
Το 1965 έγινε μέλος της ισπανικής ολυμπιακής επιτροπής και το 1967 ανέλαβε την προεδρία της. Ένα χρόνο νωρίτερα είχε γίνει μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και η άνοδός του στα αξιώματα ήταν ραγδαία. Το 1968 ορίστηκε διευθυντής Πρωτοκόλλου, στη συνέχεια έγινε μέλος της εκτελεστικής επιτροπής, την οποία χαρακτήριζε "κυβέρνηση" της ΔΟΕ. Από το 1974 έως το 1978 διετέλεσε αντιπρόεδρος της ΔΟΕ. Το 1977 η ισπανική κυβέρνηση τον διόρισε πρέσβη της χώρας στη Μόσχα. Η πρωτεύουσα της τότε Σοβιετικής Ένωσης έμελλε να αποτελέσει το σημαντικότερο σταθμό στην πορεία του Σάμαρανκ στο ολυμπιακό κίνημα. Το 1980, με την ευκαιρία της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στη Μόσχα, ο Σάμαρανκ εκλέχθηκε πρόεδρος της ΔΟΕ, στις 16 Ιουλίου, αντικαθιστώντας το λόρδο Κιλάνιν. Αναμορφωτής του σύγχρονου ολυμπιακού κινήματος, ο Σάμαρανκ αποχώρησε από την προεδρία στη Σύνοδο της ΔΟΕ που έγινε στη Μόσχα το 2001, ενώ στη θέση του εκλέχθηκε ο Βέλγος Ζακ Ρογκ.
Ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ είναι πλέον επίτιμος πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και επικεφαλής του Ολυμπιακού Μουσείου της Λοζάνης.

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-03-3426-9
Book pages: 
458
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο