Product

Akta grekisk matlagningskonst

Product

Al di là dell' Olimpo

Al dente

Κωδικός:
98768
Manufacturer: 
Description: 

Σπαγκέτι, λαζάνια, φιογκάκια, ταλιατέλες, πένες, ριγκατόνι, λινγκουίνι...
Ποιος μπορεί να αντισταθεί στα ζυμαρικά;
Στην Ιταλία υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου εκατόν ογδόντα βιομηχανίες ζυμαρικών, οι οποίες παράγουν γύρω στα τρία εκατομμύρια τόνους το χρόνο. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, ότι τα ζυμαρικά θεωρούνται η "ναυαρχίδα" της ιταλικής γαστρονομίας.
Η Κατερίνα Σπεράντζα-Palli, παντρεμένη με Ιταλό, έζησε αρκετά χρόνια στην Ιταλία και κατέκτησε τα μυστικά της ιταλικής κουζίνας, από την προετοιμασία του πιο απλού φαγητού μέχρι και του πιο περίπλοκου.

17,42 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Σπαγκέτι, λαζάνια, φιογκάκια, ταλιατέλες, πένες, ριγκατόνι, λινγκουίνι... Ποιος μπορεί να αντισταθεί στα ζυμαρικά; Στην Ιταλία υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου εκατόν ογδόντα βιομηχανίες ζυμαρικών, οι οποίες παράγουν γύρω στα τρία εκατομμύρια τόνους το χρόνο. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, ότι τα ζυμαρικά θεωρούνται η "ναυαρχίδα" της ιταλικής γαστρονομίας. Η Κατερίνα Σπεράντζα-Palli, παντρεμένη με Ιταλό, έζησε αρκετά χρόνια στην Ιταλία και κατέκτησε τα μυστικά της ιταλικής κουζίνας, από την προετοιμασία του πιο απλού φαγητού μέχρι και του πιο περίπλοκου. Στο βιβλίο της συγκεντρώνει λαχταριστές συνταγές με βάση τα ζυμαρικά, εύκολες στην παρασκευή τους και εντυπωσιακές στην εμφάνισή τους. Ζυμαρικά με θαλασσινά, με κρασί, με τυριά, με λαχανικά, με μυρωδικά, με κρέας ή λουκάνικο, ριζότι, πίτσες, τάρτες, γλυκίσματα, μαζί με χρήσιμες προτάσεις για σάλτσες και κρασιά που μπορούν να συνοδεύσουν κάθε έδεσμα, φέρνουν al dente στο πιάτο σας τους καλύτερους γευστικούς συνδυασμούς και πειρασμούς από την ιταλική κουζίνα.
Subtitle: 
Δημιουργίες ala ιταλικά
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-04-2810-7
Book pages: 
206
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Κατερίνα Σπεράντζα-Palli γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε γραφικές τέχνες και κεραμική στη Γερμανία. Εκεί γνώρισε τον άντρα της, ο οποίος είναι Ιταλός. Επίσης σπούδασε, με υποτροφία, μετάφραση και διερμηνεία στο πανεπιστήμιο της Σιένα. Έζησε στην Ιταλία περίπου δεκαπέντε χρόνια, σε μια πατριαρχική οικογένεια, στο στενό περιβάλλον της οποίας υπήρχαν άτομα που ασχολούνταν με τη μαγειρική. Τρία μέλη μάλιστα της οικογένειας ανήκαν στην Ιταλική Ακαδημία της Γαστρονομίας. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την αγάπη της και τη συνεχή ενασχόλησή της με τη μαγειρική, την ώθησαν να ενδιαφερθεί για την τόσο πλούσια και ποικίλη ιταλική κουζίνα. Το ενδιαφέρον της μάλιστα ήταν τόσο μεγάλο, που άρχισε να συλλέγει συνταγές από διάφορα χωριουδάκια, κυρίως της Βόρειας Ιταλίας. Ερχόμενη στην Ελλάδα, εργάστηκε πολλά χρόνια ως καθηγήτρια ιταλικών και απασχολήθηκε σε επιχειρήσεις που είχαν σχέση με τη γαστρονομία. Η βράβευσή της σε ένα διαγωνισμό μαγειρικής αποτέλεσε το έναυσμα να γράψει το βιβλίο "Al dente: Δημιουργίες ala ιταλικά", για να καταθέσει τις εμπειρίες της και να μοιραστεί με τον αναγνώστη τον γαστρονομικό πλούτο της ιταλικής κουζίνας.

Subtitle: 
Δημιουργίες ala ιταλικά
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-04-2810-7
Book pages: 
206
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο