Product

Bob Dylan, η ζωή μου, ημερολόγιο 2005

Product

Bob Marley

Bob Dylan: Τα πολλά πρόσωπα ενός μεγάλου τραγουδοποιού

Κωδικός:
127617
Description: 

Φαίνεται λίγο τρελό και πολλοί θα βιαστούν να πουν ότι είναι. Περάσαμε στο 2008, διανύσαμε ήδη τις πρώτες αποστάσεις του και το θέμα μας είναι ο Μπομπ Ντίλαν. Και επιπλέον -αυτό κι αν ακούγεται τρελό- κανείς δεν δικαιούται να μας πει πού, ξαφνικά, τον θυμηθήκαμε. Τον Ντίλαν που τραγουδούσε όταν ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ "είχε ένα όνειρο" και τον Ντίλαν που τραγουδάει τώρα που ο Μπάρακ Ομπάμα κάνει την εκστρατεία του. Οι καιροί αλλάζουν -αυτό ξαναπές το, όπως λένε- και ο Μπομπ είναι εδώ.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Φαίνεται λίγο τρελό και πολλοί θα βιαστούν να πουν ότι είναι. Περάσαμε στο 2008, διανύσαμε ήδη τις πρώτες αποστάσεις του και το θέμα μας είναι ο Μπομπ Ντίλαν. Και επιπλέον -αυτό κι αν ακούγεται τρελό- κανείς δεν δικαιούται να μας πει πού, ξαφνικά, τον θυμηθήκαμε. Τον Ντίλαν που τραγουδούσε όταν ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ "είχε ένα όνειρο" και τον Ντίλαν που τραγουδάει τώρα που ο Μπάρακ Ομπάμα κάνει την εκστρατεία του. Οι καιροί αλλάζουν -αυτό ξαναπές το, όπως λένε- και ο Μπομπ είναι εδώ. Με δυο λόγια, παραμένει ένας από τους ελάχιστους (ο μόνος, λέω εγώ) που από τη δεκαετία του '60 έως σήμερα δίνει έργο με ουσία. Ποιητής ή τραγουδοποιός, μηχανή ιδεών, κατεργάρης με ταλέντο, ή ένας καλλιτέχνης με μέλλον, εμείς αποφασίζουμε τι είναι πιο πολύ από όλα. [...] (από την εισαγωγή της Μαρίας Μαρκουλή, "Το φαινόμενο Dylan") Περιέχονται οι ενότητες: - Το φαινόμενο Dylan - Χρονολόγιο - Bob Dylan, A Song & Dance Man - Ο τροβαδούρος - Το κάλεσμα της Νέας Υόρκης - "Δεν είμαι αυτός..." - Η άλλη όψη του κλασικού - Συναυλίες και μοντέρνοι καιροί - Η ποπ κουλτούρα - Φώτα, κάμερα... Ντίλαν - Τα τραγούδια, οι δίσκοι - Οι ηχογραφήσεις - A Hard Rain's A - Gonna Fall - Absolutely Sweet Marie - It Ain't Me Baby - Like A Rolling Stone - Knocking On Heaven's Door - If Not For You - Some Day Baby - Ο Ντίλαν και οι άλλοι - Στο Ίντερνετ
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-469-017-5
Book pages: 
129
Book Dimensions: 
28χ20
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Μαρία Μαρκουλή γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι δημοσιογράφος στο πολιτιστικό τμήμα της εφημερίδας "Τα Νέα", όπου και ξεκίνησε να γράφει έχοντας κερδίσει λογοτεχνικό διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η εφημερίδα. Έχει συνεργαστεί με περιοδικά και την τηλεόραση. Είναι πτυχιούχος της Γαλλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. To "Nτράιβ Ιν" είναι το πρώτο της βιβλίο.

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-469-017-5
Book pages: 
129
Book Dimensions: 
28χ20
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο