Product

Cretan mantinades

Product

Cretan Sources of Thoetocopoulos' (El Greco's) Humanism

Cretan Music

Κωδικός:
119198
Description: 

Το βιβλίο αυτό διερευνά την πολυπλοκότητα της ταυτότητας της κρητικής μουσικής εξετάζοντας τα είδη και την αισθητική της. Βασίζεται σε επιτόπια έρευνα, παρατήρηση και συμμετοχή σε διάφορους τύπους δρώμενων, όπου μουσική και χορός λαμβάνουν μέρος. Η συγγραφέας, για να δώσει γόνιμες απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, στηρίζεται αρχικά στους ίδιους τους μουσικούς που συμμετέχουν στην κρητική μουσική σκηνή σήμερα, ενώ στη συνέχεια προχωρεί για να εικάσει πώς αυτοί οι μουσικοί ταυτόχρονα και ξεχωρίζουν από άλλους και θεωρούν τους εαυτούς του ως μέρος μιας συγκεκριμένης μουσικής παράδοσης.

29,20 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αυτό διερευνά την πολυπλοκότητα της ταυτότητας της κρητικής μουσικής εξετάζοντας τα είδη και την αισθητική της. Βασίζεται σε επιτόπια έρευνα, παρατήρηση και συμμετοχή σε διάφορους τύπους δρώμενων, όπου μουσική και χορός λαμβάνουν μέρος. Η συγγραφέας, για να δώσει γόνιμες απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, στηρίζεται αρχικά στους ίδιους τους μουσικούς που συμμετέχουν στην κρητική μουσική σκηνή σήμερα, ενώ στη συνέχεια προχωρεί για να εικάσει πώς αυτοί οι μουσικοί ταυτόχρονα και ξεχωρίζουν από άλλους και θεωρούν τους εαυτούς του ως μέρος μιας συγκεκριμένης μουσικής παράδοσης. Το βιβλίο είναι γραμμένο στην αγγλική γλώσσα και είναι δομημένο σε πέντε μέρη, όπως και τα πέντε βήματα του πεντοζάλη. Εικονογραφείται με ακουαρέλες της Ειρήνης Κουτρίδου και φωτογραφίες του Γιάννη Μπρομοιράκη. Περιλαμβάνει γλωσσάρι κρητικών λέξεων και προσωπικοτήτων που σημάδεψαν την αρχαία και σύγχρονη ελληνική μουσική, καθώς και ενδεικτική δισκογραφία. Συνοδεύεται από ένα CD με χαρακτηριστικά κρητικά τραγούδια και χορούς.
Subtitle: 
Unraveling Ariadne's Thread
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-8386-52-7
Book pages: 
200
Book Dimensions: 
22χ22
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Μαρία Χναράκη είναι Διευθύντρια Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Ντρέξελ, στη Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακούς τίτλους (M.A. και Ph.D.) στην εθνομουσικολογία, λαογραφία και πολιτισμική ανθρωπολογία από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα στο Μπλούμινγκτον. Επιπλέον, έχει δίπλωμα πιάνου από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών και πτυχία ωδικής, αρμονίας και αντίστιξης από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Της έχουν απονεμηθεί αρκετά βραβεία, ενώ η ίδια έχει παρουσιάσει το έργο της σε διεθνή συνέδρια, δημοσιεύσει άρθρα και κριτικές, και διδάξει αλλά κι ερμηνεύσει χορούς και τραγούδια της Μεσογείου.

Subtitle: 
Unraveling Ariadne's Thread
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-8386-52-7
Book pages: 
200
Book Dimensions: 
22χ22
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο