Product

Foss II (2003)

Product

Foucault and the Political

Foucault

Κωδικός:
70690
Description: 

Το βιβλίο του J.G. Merquior αποτελεί ένα αμερόληπτο κριτικό δοκίμιο πάνω στο έργο του Φουκό ως "ιστορικού του παρόντος". Ο συγγραφέας, λαμβάνοντας υπόψη του όλα τα δημοσιευμένα έργα του Φουκό, καθώς και ένα μεγάλο αριθμό δευτερογενών κειμένων που έχουν γραφτεί γι' αυτόν, αποτιμά το φουκοϊκό φιλοσφικο-ιστορικό εγχείρημα, διερευνά τις σχέσεις του με το έργο παλαιότερων διανοητών, όπως του Bachelard και του Kuhn, και σκιαγραφεί την περίπλοκη σχέση του με το γαλλικό δομισμό.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο του J.G. Merquior αποτελεί ένα αμερόληπτο κριτικό δοκίμιο πάνω στο έργο του Φουκό ως "ιστορικού του παρόντος". Ο συγγραφέας, λαμβάνοντας υπόψη του όλα τα δημοσιευμένα έργα του Φουκό, καθώς και ένα μεγάλο αριθμό δευτερογενών κειμένων που έχουν γραφτεί γι' αυτόν, αποτιμά το φουκοϊκό φιλοσφικο-ιστορικό εγχείρημα, διερευνά τις σχέσεις του με το έργο παλαιότερων διανοητών, όπως του Bachelard και του Kuhn, και σκιαγραφεί την περίπλοκη σχέση του με το γαλλικό δομισμό. Παρουσιάζει, τέλος, ένα ιδεολογικό προφίλ του Φουκό, χαρακτηρίζοντάς τον ως ένα νιτσεϊκό νεο-αναρχικό, και θέτει σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την πραγματική αξία της φιλοσοφικής ρητορικής αυτού του τύπου και το ρόλο του σύγχρονου διανοουμένου. Καθώς ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι ζητούν να καταλάβουν τη σκέψη του Φουκό, η διεισδυτική αυτή εισαγωγή στο έργο του θα αποδειχθεί πολύτιμη.
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-16-0438-3
Book pages: 
287
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Jose Guilherme Merquior γεννήθηκε το 1941 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου και πέθανε το 1991. Σπούδασε φιλοσοφία, κοινωνιολογία, φιλολογία και νομικά και δίδαξε σε αρκετά πανεπιστήμια (στη Βραζιλία, στην Πορτογαλία κ.α.). Υπηρέτησε επίσης σε πολλές χώρες ως διπλωμάτης. Σε ηλικία 41 ετών εξελέγη μέλος της Ακαδημίας Γραμμάτων της Βραζιλίας.

Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-16-0438-3
Book pages: 
287
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο