Product

L’huile d’olive. Elixir de longue vie

Product

L. Annaei Senecae tragoediae

Lévi-Strauss

Κωδικός:
70016
Description: 

Οι θεωρίες του Κλοντ Λεβί-Στρος στοχεύουν σε μια συνολική κατανόηση του ανθρώπινου πνεύματος. Συνδυάζουν, όπως γράφει και ο συγγραφέας αυτού του βιβλίου, τη "δυσνόητη πολυπλοκότητα" με την "εκπληκτική ευρυμάθεια". Διαλευκαίνοντας αυτή την πολυπλοκότητα, ο Edmund Leach συνδυάζει στην κλασική μελέτη του μια οξεία κριτική προσέγγιση με μια γενναιόδωρη αναγνώριση της σπουδαιότητας του Λεβί-Στρος ως πατέρα της σύγχρονης Στρουκτουραλιστικής Ανθρωπολογίας.

14,95 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Οι θεωρίες του Κλοντ Λεβί-Στρος στοχεύουν σε μια συνολική κατανόηση του ανθρώπινου πνεύματος. Συνδυάζουν, όπως γράφει και ο συγγραφέας αυτού του βιβλίου, τη "δυσνόητη πολυπλοκότητα" με την "εκπληκτική ευρυμάθεια". Διαλευκαίνοντας αυτή την πολυπλοκότητα, ο Edmund Leach συνδυάζει στην κλασική μελέτη του μια οξεία κριτική προσέγγιση με μια γενναιόδωρη αναγνώριση της σπουδαιότητας του Λεβί-Στρος ως πατέρα της σύγχρονης Στρουκτουραλιστικής Ανθρωπολογίας. "Ο Leach, με εξαίρετο χιούμορ και αντικειμενικότητα, εξηγεί την καινοτομία του Λεβί-Στρος, επικρίνει τη διανοητική του αλαζονεία και το θεωρητικό του δογματισμό και τον τοποθετεί μέσα στο πλαίσιο όχι μόνο της ανθρωπολογίας, αλλά και της γενικής ιστορίας του ανθρώπινου πνεύματος". John Weightman, Observer "Αυτό το βιβλίο, για όποιον προσεγγίζει για πρώτη φορά τον Λεβί-Στρος ή τη Στρουκτουραλιστική Ανθρωπολογία, είναι ένα κλειδί που θα του επιτρέψει να κατανοήσει μια περίπλοκη σκέψη κι ένα εξίσου πολύπλοκο θέμα". New Society
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-16-0379-4
Book pages: 
229
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο καθηγητής Sir Edmund Leach (1910-1989) σπούδασε στο Marlborough College και στο Clare College του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, και υπηρέτησε στην Μπούρμα κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Δίδαξε ανθρωπολογία πρώτα στο London School of Economics κι έπειτα στο Κέιμπριτζ. Διετέλεσε καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ από το 1972 έως το 1978 και κοσμήτορας στο King's College του Κέιμπριτζ από το 1966 έως το 1979. Ήταν δύο φορές αντιπρόεδρος και στη συνέχεια πρόεδρος του Royal Anthropological Institute (από το 1971 έως το 1975). Εκτός από τα στενά ακαδημαϊκά έργα του για την ανθρωπολογία, έγραψε και πολλά άλλα βιβλία και κριτικές, έκανε πολλές διαλέξεις και ραδιοφωνικές εκπομπές.

Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-16-0379-4
Book pages: 
229
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο