Product

Maximum security

Product

May Day, May Day

Maximus ανθρωπαcius

Κωδικός:
137899
Description: 

Σαράντα οκτώ ιστορίες -σαράντα οκτώ, κατά φαντασίαν, ήρωες! Άνθρωποι που νομίζουν πως είναι αυτοί που θα 'θελαν να είναι. Οραματιστές, εφευρέτες, ευεργέτες, εραστές, καλλιτέχνες, τρομοκράτες, πολιτικοί, διανοούμενοι.
Ζουν στον κόσμο τους, επιχειρούν πράγματα πάνω από τις δυνάμεις τους κι αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της διαφοράς.
Εκτός τόπου και χρόνου δεν υποψιάζονται το ανέφικτο που επιθυμούν, το πράλογο που τολμούν.

14,20 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Σαράντα οκτώ ιστορίες -σαράντα οκτώ, κατά φαντασίαν, ήρωες! Άνθρωποι που νομίζουν πως είναι αυτοί που θα 'θελαν να είναι. Οραματιστές, εφευρέτες, ευεργέτες, εραστές, καλλιτέχνες, τρομοκράτες, πολιτικοί, διανοούμενοι. Ζουν στον κόσμο τους, επιχειρούν πράγματα πάνω από τις δυνάμεις τους κι αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της διαφοράς. Εκτός τόπου και χρόνου δεν υποψιάζονται το ανέφικτο που επιθυμούν, το πράλογο που τολμούν. Ψώνια; Ανόητοι; Μεγαλομανείς; Μικροκομπιναδόροι; Γραφικοί; Γκαφαδόροι; Παρατράγουδα ολκής, με εξασφαλισμένη ασυλία για όσα κωμικά προκαλούν; Απαλλάσσονται λόγω βλακείας. Λόγω συμπάθειας. Και όχι μόνο... Ανάλαφρο, δροσερό, απολαυστικό, με maximum δόσεις χιούμορ και σάτιρας, γέλιου και σαρκασμού, το βιβλίο θυμίζει ότι υπάρχει και η εύθυμη πλευρά της ζωής. Χωρίς τη "σοβαρότητα" των δήθεν, αλλά με το δήθεν της σοβαρότητας! Ο συγγραφέας ξέρει το μυστικό. Με επιτηδευμένη αφέλεια, στα όρια της καρικατούρας, χειρίζεται το λόγο έτσι ώστε το γελοίο εκλαμβάνεται ως μεγαλοπρεπές, το ασήμαντο ως σημαντικό, το τίποτα ως υπέρτατο, το δεδομένο ως ανακάλυψη, το βλακώδες ως ιδιοφυές! Είναι για γέλια!
Subtitle: 
Ιστορίες γέλιου και σάτιρας
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-89745-8-5
Book pages: 
333
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιάννης Σώκος είναι δημοσιογράφος-επικοινωνιολόγος. Γεννήθηκε στο Διμηνιό Κορινθίας το 1949. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Δημοσιογραφία. Συνεργάστηκε στην Αθήνα με γνωστές επιχειρήσεις Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ. Διετέλεσε γενικός διευθυντής της ΑΤΕ Advertising. Ασχολήθηκε με την Πολιτική και Εμπορική Διαφήμιση. Δίδαξε Σεναριογραφία και Δημιουργική Γραφή στο ΕΛΚΕΠΑ (Ελληνικό Κέντρο Παραγωγικότητας), σε ιδιωτικά και δημόσια ΙΕΚ, καθώς και στο Κέντρο Δημοσιογραφίας και Επικοινωνίας. Έγραψε τηλεοπτικά, κινηματογραφικά, ραδιοφωνικά σενάρια και κείμενα, για την Ελληνική Τηλεόραση, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης, Αθηναϊκά και Περιφερειακά ΜΜΕ. Για αρκετά χρόνια διατηρούσε τη χιουμοριστική σελίδα "Αιδώ και τώρα"στην πρώτη ελληνική έκδοση του διεθνούς κυκλοφορίας περιοδικού"Penthouse", αλλά και τη σατιρική, παραπολιτική στήλη "Ωσεί Παρόν" στην εφημερίδα "Το Παρόν της Κυριακής". Διηγήματα και ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά λόγου και τέχνης, καθώς και σε φιλολογικές σελίδες του ημερήσιου τύπου ("Νέα", "Βραδυνή" κ.α.). Υπήρξε αρχισυντάκτης του λογοτεχνικού περιοδικού "Ομπρέλα". Έγραψε τα βιβλία: "Μετρώντας τις ώρες σε μια πράσινη επαρχία", "Εκκρεμότητες", "Παρά λίγο ήρωες", "Ιστορίες περιορισμένης ευθύνης", "Εγχειρίδιο για υποψήφιους πρωθυπουργούς", "Στην εποχή των ΔειΝοΤαύρων", "Στην Υπηρεσία της Αυτού Μεγελιότητας", "Maximus Ανθρωπacius", "Ηρακλής αναΜαινόμενος".
Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας και αντιπρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου. Είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και εκ των ιδρυτών της Ενωτικής Πορείας Συγγραφέων. Μετέχει στο Δ.Σ. της Εταιρίας Κορινθίων Συγγραφέων. Έχει τιμηθεί με βραβεία κι επαίνους.

Subtitle: 
Ιστορίες γέλιου και σάτιρας
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-89745-8-5
Book pages: 
333
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο