Product

Nick Cave

Product

Nicola Tesla. Ο Προμηθέας της 5ης λεωφόρου

Nico

Κωδικός:
22088
Manufacturer: 
Description: 

Η Nico σκοτώθηκε με το ποδήλατό της σ' έναν δρόμο της Ibiza, στις 18/7/88. Είχε γεννηθεί στις 16/10/38. Ο παπάς στην κηδεία της διάβασε λίγους στίχους από το Bhagavad Gita. Δεν ήταν τυχαίος παπάς, είχε γνωρίσει από κοντά την Nico και είχε την προσωπική του αντίληψη σχετικά με το τι άνθρωπος ήταν. Ο γιος της Nico έβαλε το κασετόφωνο, που είχε φέρει μαζί του, πάνω από τον τάφο της μητέρας του κι ένα τραγούδι της ακούστηκε. Ήταν μια ηχογράφηση όπου η Nico τραγουδούσε το "Mutterlein".

9,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η Nico σκοτώθηκε με το ποδήλατό της σ' έναν δρόμο της Ibiza, στις 18/7/88. Είχε γεννηθεί στις 16/10/38. Ο παπάς στην κηδεία της διάβασε λίγους στίχους από το Bhagavad Gita. Δεν ήταν τυχαίος παπάς, είχε γνωρίσει από κοντά την Nico και είχε την προσωπική του αντίληψη σχετικά με το τι άνθρωπος ήταν. Ο γιος της Nico έβαλε το κασετόφωνο, που είχε φέρει μαζί του, πάνω από τον τάφο της μητέρας του κι ένα τραγούδι της ακούστηκε. Ήταν μια ηχογράφηση όπου η Nico τραγουδούσε το "Mutterlein". Σε μια εποχή που ο καθένας μπορεί να είναι "διάσημος για ένα τέταρτο της ώρας", η Nico κατάφερε να αφήσει ένα μουσικό και προσωπικό στίγμα πραγματικά ανεξίτηλο, βαθιά μέσα μας. Ηθελημένα ή όχι, ήταν μια "Μοιραία Γυναίκα". Μαρία Οικονομοπούλου
Subtitle: 
Η τελευταία των μποέμ
Publications Date: 
1995
Book ISBN: 
960-7165-80-2
Book pages: 
118
Book Dimensions: 
20χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O ζωγράφος Δημήτρης Λαλέτας γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 14 Οκτωβρίου του 1964. Ήρθε στην Αθήνα 25 χρονών, το 1990, και ήταν ο ζωγράφος του περιοδικού και των εκδόσεων Οδός Πανός σχεδιάζοντας το σήμα τους με τον Πάνα. Εργάστηκε 20 χρόνια στις ομώνυμες εκδόσεις και μετέφρασε στις ίδιες εκδόσεις εγγλέζικα συγκροτήματα.
Στα έργα του απεικόνισε πρόσωπα αντρών, γυναικών, παιδιών. Η φύση δεν έλειψε από αυτά γιατί μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη όπου ο Φάρος της και τα γύρω χωράφια, τα δέντρα, τα ποτάμια, με το Δέλτα του Έβρου, το λιμάνι της δεν απείχαν πολύ. Την τελευταία του σειρά έργων, που παρουσίασε, την ονόμασε Νυχτερινά, όπου στο σκότος απεικονίζονται άλογα με τους αναβάτες να τα κρατούν από το χαλινάρι.
Έκανε ατομικές εκθέσεις στο Μπιλιέτο Παιανίας, στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, στην Βαβέλ, και σε ομαδικές στην Γκαλερί Κ-Art, Βαβέλ. Ζωγραφική του και σχέδια δημοσιεύτηκαν στην LIFO, Symbol κ.α. Ήταν μόνιμος συνεργάτης στη Βιβλιοθήκη-Καταφύγιο θηραμάτων, στην σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία, από τον Μάρτιο του 2009.
Έφυγε από την ζωή την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011 μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Subtitle: 
Η τελευταία των μποέμ
Publications Date: 
1995
Book ISBN: 
960-7165-80-2
Book pages: 
118
Book Dimensions: 
20χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο