Product

Ο Αστερίξ και η επιστροφή των Γαλατών

Product

O N.3691/2008 για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος

O Max Weber και η κατασκευή εννοιών στις κοινωνικές επιστήμες

Κωδικός:
85133
Manufacturer: 
Description: 

Η κατασκευή εννοιών στις κοινωνικές επιστήμες συνδέεται με σύνθετα προβλήματα αναφερόμενα στο χαρακτήρα της θεωρητικής αφαίρεσης στις επιστήμες αυτές, στο πρόβλημα των αξιών, στις αντινομίες που προκύπτουν από τον πρακτικό χαρακτήρα του επιστημολογικού τους αντικειμένου, καθώς και στην ιστορικότητα του αντικειμένου αυτού, αλλά και της θεωρίας που επιχειρεί να το αναλύσει.

5,29 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η κατασκευή εννοιών στις κοινωνικές επιστήμες συνδέεται με σύνθετα προβλήματα αναφερόμενα στο χαρακτήρα της θεωρητικής αφαίρεσης στις επιστήμες αυτές, στο πρόβλημα των αξιών, στις αντινομίες που προκύπτουν από τον πρακτικό χαρακτήρα του επιστημολογικού τους αντικειμένου, καθώς και στην ιστορικότητα του αντικειμένου αυτού, αλλά και της θεωρίας που επιχειρεί να το αναλύσει. Η θεμελίωση των επιμέρους κοινωνικο-θεωρητικών εννοιών συνίσταται στην ένταξη της κάθε έννοιας στο εννοιακό πλαίσιο που αντανακλά τα παραπάνω προβλήματα, ενώ ταυτόχρονα συμπίπτει με τη μεθοδολογική διαδικασία ανάδειξης των προβλημάτων αυτών σε αναστοχαστικούς περιορισμούς, στους οποίους είναι αναγκασμένη να ανατρέξει η κατασκευή εννοιών προκειμένου να ολοκληρωθεί. [...] (από την εισαγωγή του βιβλίου)
Publications Date: 
1993
Book pages: 
111
Book Dimensions: 
17χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κοσμάς Ψυχοπαίδης (1944-2004) γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης, απ' όπου έλαβε και το διδακτορικό του δίπλωμα. Δίδαξε στα Πανεπιστήμια της Φρανκφούρτης και του Gottingen του οποίου υπήρξε υφηγητής (Habilitation) και μόνιμος καθηγητής. Διετέλεσε καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (1981-1987) και, εν συνεχεία, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1988-2004). Συμμετείχε στη σύνταξη του περιοδικού "Αξιολογικά". "Έφυγε" από καρδιακή προσβολή στην Αθήνα, στις 13 Δεκεμβρίου 2004, κατά τη διάρκεια παρουσίασης βιβλίου.

Publications Date: 
1993
Book pages: 
111
Book Dimensions: 
17χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο