Product

Το ταξίδι της Παπλωματούς

Product

Το τελευταίο μυστικό του ναού

Το τελευταίο θαύμα

Κωδικός:
95657
Manufacturer: 
Description: 

Ο Θεόδωρος είναι ένας Αθηναίος με καταγωγή από τη Σάμο, που αγωνίζεται να επιβιώσει στην Αθήνα των Ελληνιστικών χρόνων. Η Αθήνα -κι η Ελλάδα- γενικότερα- εκείνης της εποχής ζούσε μια μετάβαση προς έναν πιο "παγκοσμιοποοιημένο" τρόπο ζωής. Ο Μ. Αλέξανδρος, έχοντας μεγαλώσει τα όρια του Ελληνικού / Ελληνιστικού κόσμου, μίκρυνε τη σημασία των πόλεων - κρατών και το γεγονός αυτό κλόνισε τρόπους ζωής και αξίες, οδηγώντας τις ελληνικές πόλεις σε παρακμή τόσο πολιτική όσο και ηθική.

15,59 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο Θεόδωρος είναι ένας Αθηναίος με καταγωγή από τη Σάμο, που αγωνίζεται να επιβιώσει στην Αθήνα των Ελληνιστικών χρόνων. Η Αθήνα -κι η Ελλάδα- γενικότερα- εκείνης της εποχής ζούσε μια μετάβαση προς έναν πιο "παγκοσμιοποοιημένο" τρόπο ζωής. Ο Μ. Αλέξανδρος, έχοντας μεγαλώσει τα όρια του Ελληνικού / Ελληνιστικού κόσμου, μίκρυνε τη σημασία των πόλεων - κρατών και το γεγονός αυτό κλόνισε τρόπους ζωής και αξίες, οδηγώντας τις ελληνικές πόλεις σε παρακμή τόσο πολιτική όσο και ηθική. Ο ήρωας λόγω των επαγγελματικών του επιλογών, συλλαμβάνεται και ενώ βρίσκεται στην φυλακή, στρατολογείται από τον Αθηναίο στρατηγό Κάλλιππο για να αποσταλεί στην Βόρεια Ελλάδα, με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με επικείμενη εισβολή Γαλατών. Εκτελεί την αποστολή του κι όταν ο ηγέτης των Γαλατών εξαπατά τον λαό του παρασύροντάς τον σε επίθεση εναντίον των Ελλήνων, ο ήρωας μετέχει της άμυνας, αυτόπτης μάρτυρας του τελευταίο θαύματος.
Subtitle: 
Ιστορικό μυθιστόρημα
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-7942-88-4
Book pages: 
350
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Θεόφιλος Ελευθεριάδης γεννήθηκε το 1960 στην Καβάλα, όπου ζει μόνιμα. Το πρώτο του ιστορικό μυθιστόρημα "Το τελευταίο θαύμα" κυκλοφόρησε το 2004 (εκδ. Ερωδιός) και ακολούθησαν τα μυθιστορήματα "Το σημάδι" (εκδ. Εστία, 2004) και το "Των κοχυλιών και του αίματος" (εκδ. Εστία, 2008).

Subtitle: 
Ιστορικό μυθιστόρημα
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-7942-88-4
Book pages: 
350
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο