Product

Άγρια αγγελική φωτιά

Product

Άγρια αιλουροειδή της φύσης

Άγρια αγκάθια

Κωδικός:
125059
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Δυτική Όχθη. Η πραγματικότητα της ισραηλινής κατοχής. Ένας λαός βουλιάζει στη δίνη των γεγονότων. Κάποιοι Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν τη γη τους για να δουλέψουν στα εργοστάσια του Ισραήλ. Άλλοι σαπίζουν στις φυλακές. Κάποιοι αγωνίζονται. Κάποιοι άλλοι πληρώνουν ακριβά το τίμημα της αντίστασης. Ο νεαρός Παλαιστίνιος Ουσάμα επιστρέφει στη γενέτειρά του Ναμπλούς με μια μυστική αποστολή: να ανατινάξει τα λεωφορεία που μεταφέρουν καθημερινά Παλαιστίνιους εργάτες στο Τελ Αβίβ. Το δίλημμα είναι μεγάλο: ανάμεσα στους εργάτες είναι φίλοι και μέλη της οικογένειάς του.

12,84 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Δυτική Όχθη. Η πραγματικότητα της ισραηλινής κατοχής. Ένας λαός βουλιάζει στη δίνη των γεγονότων. Κάποιοι Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν τη γη τους για να δουλέψουν στα εργοστάσια του Ισραήλ. Άλλοι σαπίζουν στις φυλακές. Κάποιοι αγωνίζονται. Κάποιοι άλλοι πληρώνουν ακριβά το τίμημα της αντίστασης. Ο νεαρός Παλαιστίνιος Ουσάμα επιστρέφει στη γενέτειρά του Ναμπλούς με μια μυστική αποστολή: να ανατινάξει τα λεωφορεία που μεταφέρουν καθημερινά Παλαιστίνιους εργάτες στο Τελ Αβίβ. Το δίλημμα είναι μεγάλο: ανάμεσα στους εργάτες είναι φίλοι και μέλη της οικογένειάς του. Ένας στρατευμένος άνθρωπος δεν πρέπει να έχει συναισθήματα. Ο Ουσάμα, εξοργισμένος με τους ταπεινωμένους συμπατριώτες του, αποφασίζει να εκτελέσει την αποστολή του. Με οποιοδήποτε τίμημα.
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-04-3461-1
Book pages: 
251
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Σαχάρ Χαλίφα γεννήθηκε το 1941 στη Ναμπλούς. Θεωρείται μία από τις πιο δημοφιλείς συγγραφείς στον αραβικό κόσμο και η πιο πολυμεταφρασμένη Παλαιστίνια συγγραφέας μετά τον Μαχμούντ Ντάρβις. Σε ηλικία δεκαοχτώ χρόνων προχώρησε σε έναν παραδοσιακό γάμο ο οποίος κράτησε δεκατρία χρόνια. Σπούδασε αγγλική λογοτεχνία στο πανεπιστήμιο Bir Zeit και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αμερική. Το 1988 ίδρυσε και διηύθυνε το Γυναικείο Κέντρο της Ναμπλούς και εγκαινίασε αντίστοιχα παραρτήματα στη Γάζα (1991) και στο Αμμάν (1994). Τα "Άγρια αγκάθια" (1975) έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Άλλα μυθιστορήματά της: "Ο ηλίανθος", "Η κληρονομιά", "Η πόλη", "Η υπόσχεση" και η "Πύρινη άνοιξη" (αγγλ. τίτλος "The Image, the Icon, and the Covenant"), που τιμήθηκε με το διεθνές μετάλιο Ναγκίμπ Μαχφούζ το 2006.

Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-04-3461-1
Book pages: 
251
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο