Product

Άδηλη μάθηση

Product

Άδηλος αναπνοή

Άδηλοι πόροι και οικονομική ανάπτυξη

Κωδικός:
116592
Manufacturer: 
Description: 

... υπήρξαν σίγουρα χώρες, στις οποίες εισέρευσαν αναλογικά περισσότερα μεταναστευτικά εμβάσματα, χώρες πιο τουριστικές αλλά και χώρες που δέχθηκαν μεγαλύτερης κλίμακας αναπτυξιακή βοήθεια σε σύγκριση με την Ελλάδα. Αυτό που δεν έχει, ιστορικό προηγούμενο, είναι η ταυτόχρονη σχεδόν εισροή άδηλων πόρων από τρεις διαφορετικές πηγές, για τόσο μεγάλο διάστημα και σε μεγέθη τέτοιας τάξης.

18,34 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

... υπήρξαν σίγουρα χώρες, στις οποίες εισέρευσαν αναλογικά περισσότερα μεταναστευτικά εμβάσματα, χώρες πιο τουριστικές αλλά και χώρες που δέχθηκαν μεγαλύτερης κλίμακας αναπτυξιακή βοήθεια σε σύγκριση με την Ελλάδα. Αυτό που δεν έχει, ιστορικό προηγούμενο, είναι η ταυτόχρονη σχεδόν εισροή άδηλων πόρων από τρεις διαφορετικές πηγές, για τόσο μεγάλο διάστημα και σε μεγέθη τέτοιας τάξης. ... παρά τις ενδείξεις για το ότι στη μεταπολεμική περίοδο η Ελλάδα ακολούθησε τις εξελίξεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές που λάμβαναν χώρα στη Δ. Ευρώπη με μια μικρή χρονική υστέρηση, η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική. Κάτω από την επιφάνεια των όσων μεταβολών συντελέστηκαν, οι παραδοσιακές και ξεπερασμένες δομές της εξακολούθησαν να κυριαρχούν, εμποδίζοντας και υπονομεύοντας ακόμα και τη δημιουργία των βάσεων της μελλοντικής ανάπτυξης. ... Μέσα σε λιγότερο από πενήντα χρόνια η Ελλάδα πέτυχε δυο οικονομικά θαύματα, με την ανοικοδόμηση της οικονομίας και την (ονομαστική έστω) σύγκλιση της προς τα δεδομένα της Δυτικής Ευρώπης. ... Την επομένη, της επίτευξης των κριτηρίων του Μάαστριχτ και πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για την ένταξη στη ζώνη του ευρώ, η κοινή γνώμη άρχισε να διαπιστώνει ότι η υστέρηση της Ελλάδας έναντι των αναπτυγμένων χωρών-μελών της Ε.Ε. όχι απλώς δεν είχε μειωθεί, αλλά με τη χρήση του κοινού νομίσματος και την αύξηση των τιμών που προκλήθηκε, αποκαλύφθηκαν οι πραγματικές της διαστάσεις.
Subtitle: 
Η περίπτωση της Ελλάδας στη μεταπολεμική περίοδο
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-458-034-5
Book pages: 
318
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Χρήστος Νίκας είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Σπούδασε στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης (βασικό πτυχίο), στο College of Europe (Diploma και Master) και στο Πανεπιστήμιο του York (διδακτορικό) με υποτροφίες ελληνικές και ξένες. Έχει εργαστεί ως Lecturer και Research Fellow στα Πανεπιστήμια του York, Leeds, Bradford και Hull, ως Ε.Μ.Υ. στην Α.Β.Σ.Θ. και ως επισκέπτης καθηγητής στο ΑΠΘ. Διετέλεσε ειδικός σύμβουλος στη Δήμο Νεάπολης και εμπειρογνώμων - ερευνητής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα και το συγγραφικό του έργο εστιάζονται στις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, την Ευρωπαϊκή Οικονομική Ολοκλήρωση και την Ελληνική Οικονομία.

Subtitle: 
Η περίπτωση της Ελλάδας στη μεταπολεμική περίοδο
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-458-034-5
Book pages: 
318
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο