Product

Άλκη Ζέη

Product

Άλκης

Άλκης

Κωδικός:
68999
Manufacturer: 
Description: 

Όπως όλα τα παραμυθια που σκοπό έχουν τη χαροποίηση και ανάπτυξη της παιδικής φαντασίας, αλλά και συγχρόνως περιέχουν τροφή της ψυχής και μάθησης, έτσι και ο "Άλκης" είναι μια ιστορία με μαγικές παραμυθένιες εικόνες, αλλά και περιεχόμενο με διδάγματα προς μίμηση.
Εδώ εξάρεται η αδελφική αγάπη και αλληλεγγύη, η μεγαλοψυχία και η συγνώμη, η ταπεινότητα και συγχρόνως ο ηρωισμός και η αυταπάρνηση, ο σκοπός στη ζωή με βάση την αρετή και την αγάπη για τον συνάνθρωπο.

7,51 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Όπως όλα τα παραμυθια που σκοπό έχουν τη χαροποίηση και ανάπτυξη της παιδικής φαντασίας, αλλά και συγχρόνως περιέχουν τροφή της ψυχής και μάθησης, έτσι και ο "Άλκης" είναι μια ιστορία με μαγικές παραμυθένιες εικόνες, αλλά και περιεχόμενο με διδάγματα προς μίμηση. Εδώ εξάρεται η αδελφική αγάπη και αλληλεγγύη, η μεγαλοψυχία και η συγνώμη, η ταπεινότητα και συγχρόνως ο ηρωισμός και η αυταπάρνηση, ο σκοπός στη ζωή με βάση την αρετή και την αγάπη για τον συνάνθρωπο. Χωρίς να κλίνεται μέσα σε ορισμένα χρονικά όρια, η ιστορία εκτυλίσσεται ανάμεσα στην παντοδυναμία και μαγεία, όπου όλα είναι κατορθωτά. Στην ιστορία ανακατεύονται άνθρωποι και θηρία, βασιλείς και ταπεινά θνητοί, παντοδύναμα πουλιά με ανθρώπινη λαλιά, άλογα προικισμένα με φτερωτές ικανότητες, ανθρωπόμορφα τέρατα που τρώνε ανθρώπους. Όλα για να εξάρουν το συνεχές ενδιαφέρον και να συναρπάσουν τη φαντασία των μικρών και μεγαλυτέρων παιδιών. Το ανάγνωσμα είναι για παιδιά, μα δεν απαγορεύεται να το διαβάσουν και μεγάλοι.
Subtitle: 
Απ' τα παραμύθια της θείας Λίας
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-385-109-4
Book pages: 
123
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Λία Γλυκιάδου-White γεννήθηκε στο Βαθύ Σάμου. Μεγάλωσε και σπούδασε στην Αθήνα. Μετά τις σπουδές της εργάστηκε στο Γυμνάσιο της Άρτας για τρία χρόνια. Κατά το διάστημα αυτό αισθάνθηκε την ανάγκη να μάθει πώς μπορούσε να βοηθήσει τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Το 1960 έφυγε με άδεια για το Λονδίνο για να σπουδάσει. Όμως μια άλλη ανάγκη την κράτησε εκεί. Τα Ελληνόπουλα του εξωτερικού κινδύνευαν να χάσουν την ταυτότητά τους σαν Ελληνόπουλα. Χρειαζόταν να διατηρηθεί η γλώσσα και η θρησκεία. Μίλησε με τον Αρχιμανδρίτη Τιμόθεο της ενορίας του Kentish Town και μαζί ίδρυσαν το ελληνικό σχολείο της εκκλησίας Απόστολος Ανδρέας το οποίο μεγάλωσε και ήκμασε σε σημείο να γίνει το παράδειγμα προς μίμηση των άλλων παροικιών του Λονδίνου.
Το σχολείο αργότερα υποστήριξαν χρηματικώς ο Σύλλογος Εφοπλιστών και πολύ αργότερα το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας το ανεγνώρισε ως ισοβάθμιο των ελληνικών σχολείων και διόρισε διδασκάλους από την Ελλάδα.
Η Λία Γλυκιάδου δίδαξε στο σχολείο πλέον των 25 χρόνων. Μαζί με τα άλλα μαθήματα δίδαξε τους ελληνικούς χορούς και εκτός τις παραστάσεις που έκανε σε ελληνικές και ξένες εκδηλώσεις για την διάδοση των ελληνικών παραδόσεων, εκπροσώπησε την Ελλάδα σε παγκόσμιους διαγωνισμούς τέχνης όμως στο Χλαγγόχλεν της Ουαλίας.
Μετά τον θάνατο του συζύγου της το 1995 επιδόθηκε στην συγγραφή που ήταν το όνειρο της ζωής της. Ως τώρα έχει γράψει το κοινωνικό μυθιστόρημα "Οι άγγελοι πετούν ψηλά", δύο παραμύθια για παιδιά "Ο Άλκης" και "Ο Πλούταρχος πολεμά με θεριά και τέρατα" τα οποία εξέδοκε ο εκδοτικός οίκος Δωδώνη. Επίσης έχει γράψει ένα κοινωνικό μυθιστόρημα στην αγγλική γλώσσα το οποίο έχει εκδοθεί στην Αμερική με τίτλο "The greener grass".

Subtitle: 
Απ' τα παραμύθια της θείας Λίας
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-385-109-4
Book pages: 
123
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο