Product

Άνθος και γαλήνη

Product

Άνθος της Εδέμ

Άνθος Πωγωνίτης

Κωδικός:
95723
Manufacturer: 
Description: 

[...] Η ΤΕΔΚ νομού Ιωαννίνων πιστεύει στον κανόνα που διατύπωσε ο Μάρξ το 1864 στην Πρώτη Διεθνή: "Ο αγώνας των εργαζομένων πρέπει να κερδιθεί από τους ίδιους... με ίσα δικαιώματα και ίσα καθήκοντα". Αυτόν τον αγώνα της ισότητας διακόνησε και ο ηπειρώτης ποιητής Άνθος Πωγωνίτης, αρτεργάτης συνδικαλιστής με σοσιαλιστικό όραμα. Τις προσωπικές του θυσίες και τον εμπνευσμένο εργατικό του λόγο να γνωρίζουμε με την παρούσα έκδοση, με την οποιά η ΤΕΔΚ νομού Ιωαννίνων τιμάει ισάξια τον κοινωνικό ποιητή, το μαχητή εργάτη και τον ασυμβίβαστο συνδικαλιστή.

10,09 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Η ΤΕΔΚ νομού Ιωαννίνων πιστεύει στον κανόνα που διατύπωσε ο Μάρξ το 1864 στην Πρώτη Διεθνή: "Ο αγώνας των εργαζομένων πρέπει να κερδιθεί από τους ίδιους... με ίσα δικαιώματα και ίσα καθήκοντα". Αυτόν τον αγώνα της ισότητας διακόνησε και ο ηπειρώτης ποιητής Άνθος Πωγωνίτης, αρτεργάτης συνδικαλιστής με σοσιαλιστικό όραμα. Τις προσωπικές του θυσίες και τον εμπνευσμένο εργατικό του λόγο να γνωρίζουμε με την παρούσα έκδοση, με την οποιά η ΤΕΔΚ νομού Ιωαννίνων τιμάει ισάξια τον κοινωνικό ποιητή, το μαχητή εργάτη και τον ασυμβίβαστο συνδικαλιστή. (Πρόδρομος Χατζηεφραιμίδης, πρόεδρος ΤΕΔΚ νομού Ιωαννίνων, δήμαρχος Κόνιτσας)
Subtitle: 
Ο ηπειρώτης εργάτης ποιητής: Δοκίμιο
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-6601-22-6
Book pages: 
196
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Νίκος Α. Τέντας, απόφοιτος της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, σπούδασε πολιτικές επιστήμες, δημόσια διοίκηση, δημόσιες σχέσεις και νομικά. Υπήρξε διευθυντικό στέλεχος των Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών. Βασικό στέλεχος των περιοδικών "Ηπειρωτική Εστία Ιωαννίνων" και "Ιλισός Αθηνών", συνεργάστηκε με τις εφημερίδες της Θεσσαλονίκης "Μακεδονία" και "Ελληνικός Βορράς". Είναι υπεύθυνος έκδοσης του λογοτεχνικού περιοδικού "Ηπειρωτικά Γράμματα", ως πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων και Λογοτεχνών Ηπείρου. Έγραψε πέντε ποιητικές συλλογές, δύο μελέτες, οχτώ κριτικά δοκίμια και διήγημα. Μετέφρασε Αλβανούς, Ρουμάνους, Ιταλούς, Καναδούς, Αυστραλούς ποιητές. Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης και της Εφορευτικής Επιτροπής του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Subtitle: 
Ο ηπειρώτης εργάτης ποιητής: Δοκίμιο
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-6601-22-6
Book pages: 
196
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο