Product

Απομυθοποίηση

Product

Απόνησος

Άπονες εξουσίες

Κωδικός:
66510
Manufacturer: 
Description: 

Το λαϊκό τραγούδι, εκφράζει τους καημούς, τα παράπονα, τις αγωνίες, τις χαρές και τις λύπες, τα όνειρα του απλού ανθρώπου για μια καλύτερη ζωή. Έχει τη δύναμη να ξυπνά συνειδήσεις και να αφυπνίζει τον κόσμο. Σε κάποιους δεν αρέσουν η αλήθεια και τα μηνύματα που μεταφέρει και γι' αυτό σκόπιμα προσπαθούν να μειώσουν την αξία, το κύρος και το ρόλο του στην πολιτισμική ζωή του τόπου μας. Το βιβλίο αυτό περιγράφει με ειλικρίνεια, σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης την πορεία και εξέλιξη του λαϊκού τραγουδιού στην δεκαετία του '70.

16,52 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το λαϊκό τραγούδι, εκφράζει τους καημούς, τα παράπονα, τις αγωνίες, τις χαρές και τις λύπες, τα όνειρα του απλού ανθρώπου για μια καλύτερη ζωή. Έχει τη δύναμη να ξυπνά συνειδήσεις και να αφυπνίζει τον κόσμο. Σε κάποιους δεν αρέσουν η αλήθεια και τα μηνύματα που μεταφέρει και γι' αυτό σκόπιμα προσπαθούν να μειώσουν την αξία, το κύρος και το ρόλο του στην πολιτισμική ζωή του τόπου μας. Το βιβλίο αυτό περιγράφει με ειλικρίνεια, σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης την πορεία και εξέλιξη του λαϊκού τραγουδιού στην δεκαετία του '70. Είναι γραμμένο από έναν νέο άνθρωπο που όμως γνωρίζει καλά και αγαπά πραγματικά αυτό που κάνει. "Στέλιος Καζαντζίδης"
Subtitle: 
Το λαϊκό τραγούδι στη δεκαετία του 70
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-8077-23-0
Book pages: 
220
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κώστας Μπαλαχούτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Ηλεκτρολογία στα Τεχνολογικά Ιδρύματα της Κοζάνης και της Χαλκίδας και στο Πολυτεχνείο της Μπολόνια στην Ιταλία. Στις αρχές του 2001 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ατραπός το πρώτο του βιβλίο με τίτλο "Άπονες Εξουσίες" και θέμα την πορεία και εξέλιξη του λαϊκού -με την ευρύτερη έννοια- τραγουδιού στην ταραγμένη δεκαετία του '70. Ακολούθησε η επιμέλεια της βιογραφίας του λαϊκού ερμηνευτή Βαγγέλη Περπινιάδη με τίτλο "Πριν το Τέλος" στις εκδόσεις Προσκήνιο, καθώς και η συμμετοχή στο βιβλίο του Τάσου Καραΐσκου "Μανώλης Αγγελόπουλος, Ο Μεγάλος Τσιγγάνος, Όπως τον Γνώρισα..." από τις εκδόσεις Ατραπός, όπου είχε αναλάβει τη συγγραφή του προλόγου και την πραγματοποίηση της έρευνας. Το 2002 εκδόθηκε το πρωτοποριακό "Μουσικό Ημερολόγιο 2002 για τους φίλους του Λαϊκού Τραγουδιού", από τις εκδόσεις Ατραπός, το οποίο και εξαντλήθηκε. Ανάλογη αποδοχή είχαν από την πρώτη στιγμή και τα μουσικά ημερολόγια που κυκλοφόρησαν το 2003 από τις εκδόσεις Ατραπός. Παράλληλα με το συγγραφικό του έργο, έχει συνεργαστεί με εφημερίδες και περιοδικά, με δισκογραφικές εταιρείες ως επιμελητής δισκογραφικών εκδόσεων και ως σύμβουλος ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών μουσικών εκπομπών. Στίχους του μελοποίησε πρόσφατα στον δίσκο "Τα Παιδιά απ' την Πάτρα παρουσιάζουν τις Μεγάλες Κυρίες" ο δεξιοτέχνης μουσικός και συνθέτης Χρήστος Παπαδόπουλος. Επίσης είναι υπεύθυνος ύλης στο μουσικό περιοδιό "Δίφωνο".

Subtitle: 
Το λαϊκό τραγούδι στη δεκαετία του 70
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-8077-23-0
Book pages: 
220
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο