Product

Άρης και Αφροδίτη: Ερωτευμένοι

Product

Άρης Λυχναράς: 140°

Άρης Κωνσταντινίδης. Φωτογραφίες, σχέδια

Κωδικός:
87061
Description: 

Δεν ξέρουμε πόσο καλά μπορούμε να τον φιλοξενήσουμε, αν θα ικανοποιούσε τη δική του ματιά στο "δοχείο" της δικής μας ζωής, "σκεπαστρο" που το μοιραζόμαστε με του οικείους των επιθυμιών και των ονείρων μας.
"Καταστρέφεται ταχύτατα αυτή η πόλη" έλεγε για το Ρέθυμνο, πριν μια δεκαετία, ο Άρης Κωνσταντινίδης, ωστόσο πολύ τον κέντριζε ότι κάτι θα γινόταν εκεί και ότι αυτό το κάτι "μπορεί και να τα κατάφερνε".

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Δεν ξέρουμε πόσο καλά μπορούμε να τον φιλοξενήσουμε, αν θα ικανοποιούσε τη δική του ματιά στο "δοχείο" της δικής μας ζωής, "σκεπαστρο" που το μοιραζόμαστε με του οικείους των επιθυμιών και των ονείρων μας. "Καταστρέφεται ταχύτατα αυτή η πόλη" έλεγε για το Ρέθυμνο, πριν μια δεκαετία, ο Άρης Κωνσταντινίδης, ωστόσο πολύ τον κέντριζε ότι κάτι θα γινόταν εκεί και ότι αυτό το κάτι "μπορεί και να τα κατάφερνε". Με απόσταση χρόνων από την κουβέντα για την "ανακαινισμένη" από τότε προσφυγική γειτονιά της παλιάς πόλης, ο Άρης Κωνσταντινίδης βρίσκεται μαζί μας. Χάριν των κοινών μας φίλων, της Έπης και του Μάνου Παυλίδη, που δάνεισαν τα έργα τους αλλά και δούλεψαν αυσιαστικά γι' αυτήν την έκθεση.[...] [...] Το Κέντρο Σύγχρονης Εικαστικής Δημιουργίας Ρεθύμνης παρουσιάζει ένα δείγμα δουλειάς του Άτρη Κωνσταντινίδη, ελπίζοντας στο ερέθισμα για την αποκάλυψη του εύρους της γενναίας προσωπικότητας, οργανικά δεμένης με τη φύση, την τέχνη, τον άνθρωπο, τόσο σύγχρονης όσο και η προσωπική αλήθεια που τη σφράγισε.
Subtitle: 
Συλλογή Μάνου και Έπης Παυλίδη
Publications Date: 
2000
Book pages: 
47
Book Dimensions: 
26χ21
Publication Place: 
Ρέθυμνο
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Άρης Κωνσταντινίδης (Αθήνα 1913-1993) σπούδασε αρχιτεκτονική στην Technische Hochschule του Μονάχου, απ' όπου αποφοίτησε το 1936. Εργάστηκε στην Πολεοδομική Υπηρεσία της πόλης των Αθηνών (1938-1942) και στο Υπουργείο Δημοσίων Έργων (1942-50). Υπήρξε προϊστάμενος τους τμήματος Μελετών του Οργανισμού Τουρισμού (1957-67), όπου αργότερα διετέλεσε ειδικός σύμβουλος (1975-78). Δίδαξε ως επισκέπτης καθηγητής στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης (1967-70). Επίτιμος διδάκτωρ της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1978) και έκτακτο μέλος της Βαυαρικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών του Μονάχου (1985). Έγραψε πολυάριθμα άρθρα και βιβλία, ενώ το πλούσιο αρχιτεκτονικό του έργο παρουσιάστηκε σε αρκετές εκθέσεις, σε βιβλία και σε περιοδικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Subtitle: 
Συλλογή Μάνου και Έπης Παυλίδη
Publications Date: 
2000
Book pages: 
47
Book Dimensions: 
26χ21
Publication Place: 
Ρέθυμνο
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο