Product

Αρμαντέιλ

Product

Αρματολοί και κλέφτες

Άρματα στην λάσπη

Κωδικός:
149774
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε με έναν μεταλλικό βρυχηθμό καθώς ο Γερμανικός αστραπιαίος πόλεμος εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη, με πρωταγωνιστή το πιο φοβερό όπλο του 20ου αιώνα, το άρμα. Κανένα όμως Γερμανικό άρμα δεν εκφράζει καλύτερα την κεραυνοβόλα δύναμη από τον διάσημο Τίγρη.

Ο συγγραφέας ο ίδιος διοικητής άρματος ωθεί τον αναγνώστη μέσα στην μάχη, το αίμα, τον καπνό, την λάσπη και την πυρίτιδα πράγματα τόσο γνωστά στις τότε Μαχόμενες Επίλεκτες Δυνάμεις.

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε με έναν μεταλλικό βρυχηθμό καθώς ο Γερμανικός αστραπιαίος πόλεμος εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη, με πρωταγωνιστή το πιο φοβερό όπλο του 20ου αιώνα, το άρμα. Κανένα όμως Γερμανικό άρμα δεν εκφράζει καλύτερα την κεραυνοβόλα δύναμη από τον διάσημο Τίγρη. Ο συγγραφέας ο ίδιος διοικητής άρματος ωθεί τον αναγνώστη μέσα στην μάχη, το αίμα, τον καπνό, την λάσπη και την πυρίτιδα πράγματα τόσο γνωστά στις τότε Μαχόμενες Επίλεκτες Δυνάμεις. Ο Όττο Κάριους ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους διοικητές αρμάτων κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, καταστρέφοντας πάνω από 150 εχθρικά άρματα κατά την διάρκεια της εκπληκτικής του σταδιοδρομίας. Για την γενναιότητα του κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου κέρδισε τον Σταυρό των Ιπποτών με Φύλλα Δρυός. Το βιβλίο το οποίο προοριζόταν να κυκλοφορήσει μόνο μεταξύ των συστρατιωτών του Κάριους έκανε επανειλημμένες εκδόσεις. Περιέχει 72 φωτογραφίες από το αρχείο του συγγραφέα.
Subtitle: 
Ένας διοικητής αρμάτων Tiger αναφέρει...
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-98327-6-8
Book pages: 
332
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Όττο Κάριους γεννήθηκε το 1922 στο Τσβάιμπρικεν της νοτιοδυτικής Γερμανίας. Κατατάχτηκε στον στρατό τον Μάιο του 1940. Μετά τη βασική του εκπαίδευση κατατάχθηκε εθελοντικά στα τεθωρακισμένα. Το 1943 μετατέθηκε στην 50ή Επιλαρχία Βαρέων Αρμάτων η οποία έλαβε μέρος στη μάχη του Λένιγκραντ και του Νάρβα. Παρέμεινε στο Ανατολικό Μέτωπο έως το τέλος του 1944. Έλαβε μέρος στην άμυνα του Ρήνου και τελικά συνελήφθη αιχμάλωτος τον Απρίλιο του 1945. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του δράσεως κατέστρεψε περισσότερα από 150 άρματα.

Subtitle: 
Ένας διοικητής αρμάτων Tiger αναφέρει...
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-98327-6-8
Book pages: 
332
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο