Product

Αρτεμίδωρος και Φρόυντ

Product

Άρτεμις Βραυρωνία

Άρτεμις

Κωδικός:
133536
Manufacturer: 
Description: 

Λείπω από την πατρίδα μου τριάντα χρόνια τώρα. Στην αυλή του θανάτου, του φίλου που φοβάμαι, του εχθρού που αγαπώ, παρέμεινα αυλικός, αμεταμέλητη Θαΐς, δείγμα της βασανισμένης ανθρωπότητας. Εξακολουθώ να είμαι μαθητευόμενη στην τέχνη της αγάπης που με δίδαξε η γιαγιά μου. Όμως την εικόνα τη λατρεύω. Χαμηλών και ισορροπημένων τόνων, υψηλής εκφραστικότητας, σε γαλαζοπράσινο φόντο, το πορτρέτο της παρθένας που κρατά το σταυρό σε μαύρη άλω. Δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς αυτήν. Και δε χρειάστηκε καν να κλέψω ή να παλέψω γι' αυτήν.

14,39 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Λείπω από την πατρίδα μου τριάντα χρόνια τώρα. Στην αυλή του θανάτου, του φίλου που φοβάμαι, του εχθρού που αγαπώ, παρέμεινα αυλικός, αμεταμέλητη Θαΐς, δείγμα της βασανισμένης ανθρωπότητας. Εξακολουθώ να είμαι μαθητευόμενη στην τέχνη της αγάπης που με δίδαξε η γιαγιά μου. Όμως την εικόνα τη λατρεύω. Χαμηλών και ισορροπημένων τόνων, υψηλής εκφραστικότητας, σε γαλαζοπράσινο φόντο, το πορτρέτο της παρθένας που κρατά το σταυρό σε μαύρη άλω. Δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς αυτήν. Και δε χρειάστηκε καν να κλέψω ή να παλέψω γι' αυτήν. Σε τούτη την αρχαία διαμάχη των εικόνων ήμουν και παραμένω εικονολάτρης. Το στόμα μου είναι γεμάτο υγρά φιλιά που δε μπορώ να εναποθέσω στην ψυχρή, επίπεδη επιφάνεια και γίνονται προσευχή στη σιγαλιά της νύχτας.
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-335-121-0
Book pages: 
197
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Αρίστη Τριανταφυλλίδου - Τρεντέλ γεννήθηκε το 1958 στη Θεσσαλονίκη. Είναι διδάκτωρ αμερικανικής λογοτεχνίας και διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Maine, στη Γαλλία, όπου ζει μόνιμα. Γράφει στα ελληνικά και στα αγγλικά. Κριτικά άρθρα, ποιήματα και πεζά της έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα έχουν εκδοθεί η συλλογή διηγημάτων της "Άρτεμις" (Ηριδανός, 2010), και η δίγλωσση ποιητική συλλογή "Seine and Insane Poems, I/Πασιφλόρες, Α'" (μτφρ. Χριστίνα Λιναρδάκη, Το Ροδακιό, 2018). Τελευταίο βιβλίο της εκτός συνόρων είναι το "One Solar Year" (Outskirtpress, 2012).

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-335-121-0
Book pages: 
197
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο