Product

Έλληνες μαθητές του δημοτικού σχολείου και πολιτική κοινωνικοποίηση

Product

Έλληνες μετανάστες στο Βέλγιο

Έλληνες μετανάστες στην Αργεντινή 1900-1970

Κωδικός:
74112
Description: 

Το βιβλίο " Έλληνες μετανάστες στην Αργεντινή (1900-1970). Διαδικασίες συγκρότησης και μετασχηματισμοί μιας μεταναστευτικής κοινότητας" επιχειρεί να φωτίσει διάφορες πτυχές της ζωής και δράσης των ελλήνων μεταναστών στην Αργεντινή η οποία δέχθηκε, από τις τελευταίες δεκαετίες του 19ου αιώνα, εκατομμύρια ευρωπαίους μετανάστες ποικίλων εθνικών προελεύσεων.

26,49 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο " Έλληνες μετανάστες στην Αργεντινή (1900-1970). Διαδικασίες συγκρότησης και μετασχηματισμοί μιας μεταναστευτικής κοινότητας" επιχειρεί να φωτίσει διάφορες πτυχές της ζωής και δράσης των ελλήνων μεταναστών στην Αργεντινή η οποία δέχθηκε, από τις τελευταίες δεκαετίες του 19ου αιώνα, εκατομμύρια ευρωπαίους μετανάστες ποικίλων εθνικών προελεύσεων. Το έργο παρακολουθεί τη σταδιακή συγκρότηση της ελληνικής κοινότητας στην Αργεντινή, τον μετασχηματισμό της και τη σταδιακή δημιουργία συλλογικών ταυτοτήτων, ως αποτέλεσμα των διαφορετικών σχέσεων, εντάσεων και εξισορροπήσεων που αναπτύχθηκαν στο εσωτερικό της, καθώς και της σχέσης της τόσο με την τοπική εθνική ζωή της Αργεντινής, όσο και με αυτή της χώρας προέλευσης. Το πρώτο μέρος επιχειρεί να δώσει μια συνολική εικόνα της ελληνικής μετανάστευσης στην Αργεντινή, παρουσιάζοντας, από τη μια πλευρά, το γενικό πλαίσιο μέσα στο οποίο συντελέστηκε και, από την άλλη, τα ειδικά χαρακτηριστικά του ελληνικού μεταναστευτικού σώματος Το δεύτερο μέρος αποτελείται ουσιαστικά από τέσσερις μονογραφίες οι οποίες μελετούν τέσσερις διαφορετικές επαγγελματικές ομάδες ελλήνων μεταναστών, οι οποίες, με άξονα την εργασία, διαμόρφωσαν διαφορετικά μοντέλα εγκατάστασης σε διάφορες περιοχές της χώρας υποδοχής. Το τρίτο και τελευταίο μέρος της εργασίας έχει ως άξονα τον χώρο των ελληνικών παροικιακών συλλόγων του Μπουένος Άιρες όπου εγκαταστάθηκε η πλειονότητα των ελλήνων μεταναστών της Αργεντινής.
Subtitle: 
Διαδικασίες συγκρότησης και μετασχηματισμοί μιας μεταναστευτικής κοινότητας
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-87940-2-1
Book pages: 
397
Book Dimensions: 
23χ20
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Η Μαρία Δαμηλάκου είναι λέκτορας στο τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, με γνωστικό αντικείμενο την Ιστορία της Αμερικανικής Ηπείρου. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν κυρίως στη μετανάστευση, στην εργασία και στη λατινοαμερικανική ιστοριογραφία. Έχει ζήσει πολλά χρόνια στην Αργεντινή, όπου πραγματοποίησε διάφορες μελέτες γύρω από την κοινωνική ιστορία της Λατινικής Αμερικής. Είναι συγγραφέας του έργου "Έλληνες μετανάστες στην Αργεντινή (1900-1970): διαδικασίες συγκρότησης και μετασχηματισμοί μιας μεταναστευτικής κοινότητας" (2004) και
έχει επιμεληθεί τον τόμο "Θέματα και τάσεις της σύγχρονης λατινοαμερικανικής ιστοριογραφίας" (2010).

Subtitle: 
Διαδικασίες συγκρότησης και μετασχηματισμοί μιας μεταναστευτικής κοινότητας
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-87940-2-1
Book pages: 
397
Book Dimensions: 
23χ20
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο