Product

Ένα αδέσποτο σκυλάκι

Product

Ένα αθώο παιχνίδι

Ένα αετόπουλο θυμάται

Κωδικός:
70732
Manufacturer: 
Description: 

[...] Βροντολογούσε αχάραγο η εξώπορτα. Έτρωγε άγριες κλωτσιές και σπρωξιές. Τα καντινάτσα κόντευαν να σπάσουν. Ανοίξαμε κατατρομαγμένοι και ξεχύθηκαν μέσα οι Γερμανοί με ένα κουκουλοφόρο που είχε δυο τρύπες στα μάτια. Τρέμανε τα πόδια μου. Αρπάξανε τον πατέρα και τον θειό, τον αδελφό της μητέρας και πάνε λέει να τους σκοτώσουν. Πιάσανε όλους τους άντρες της Σπάρτης εκτός από τα τέσσερα αδέλφια μου, που από καιρό με τα καριοφύλια τους είχανε πιάσει τα καταράχια. Έτσι τους είχε μηνύσει η φωνή της σκλαβωμένης Πατρίδας μέσα από το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο, το Ε.Α.Μ.

12,60 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Βροντολογούσε αχάραγο η εξώπορτα. Έτρωγε άγριες κλωτσιές και σπρωξιές. Τα καντινάτσα κόντευαν να σπάσουν. Ανοίξαμε κατατρομαγμένοι και ξεχύθηκαν μέσα οι Γερμανοί με ένα κουκουλοφόρο που είχε δυο τρύπες στα μάτια. Τρέμανε τα πόδια μου. Αρπάξανε τον πατέρα και τον θειό, τον αδελφό της μητέρας και πάνε λέει να τους σκοτώσουν. Πιάσανε όλους τους άντρες της Σπάρτης εκτός από τα τέσσερα αδέλφια μου, που από καιρό με τα καριοφύλια τους είχανε πιάσει τα καταράχια. Έτσι τους είχε μηνύσει η φωνή της σκλαβωμένης Πατρίδας μέσα από το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο, το Ε.Α.Μ. [...] Ξαναζωντάνεψε τ' αρματολίκι, τα μπράτσα σίδερα φλόγα η ψυχή Στα 'ρματα στα 'ρματα εμπρός στον αγώνα για τη χιλιάκριβη τη λευτεριά.... [...]
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-7057-66-Χ
Book pages: 
469
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Χαράλαμπος Γ. Πιερρουτσάκος γεννήθηκε το 1932 στο Γύθειο. Ακολούθησε τους γονείς και τα αδέλφια του στα βουνά της Ελεύθερης Ελλάδας καθ' όλη τη διάρκεια του Απελευθερωτικού Αγώνα.
Μπήκε στη σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών (ΣΤΥΑ). Μετεκπαιδευθείς στην Αμερική χρημάτισε δάσκαλος στα ηλεκτρονικά στις σχολές Υπαξιωματικών και Αξιωματικών (ΣΤΥΑ, ΕΚΕΧ, ΣΜΑ). Το 1967 τον αποστράτευσε η Χούντα . Αποκαταστάθηκε μερικώς, δίχως να επανέλθει στην Αεροπορία, με το βαθμό του Αντισμηνάρχου.
Διάβασε για πολλά χρόνια ρωσικά και αγγλικά και τώρα ζει στη Λακωνία με τη γυναίκα του.

Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-7057-66-Χ
Book pages: 
469
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο