Product

Ένας ηθοποιός διημερεύει

Product

Ένας ήρωας αλλιώτικος

Ένας Ηλιόπουλος ονόματι Ντίνος

Κωδικός:
1165
Manufacturer: 
25,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-234-626-4
Book pages: 
270
Book Dimensions: 
23χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ντίνος Ηλιόπουλος γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια το 1915. Η αγάπη του για το θέατρο και το μοναδικό ταλέντο του φάνηκαν από τα νεανικά του χρόνια, όταν φοιτητής της Χημείας στη Γαλλία άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα υποκριτικής σε ιδιωτική σχολή.
Στην Ελλάδα πρωτοεμφανίστηκε το 1944 με το θίασο της Κατερίνας στο έργο του Λέο Λεντς "Κυρία, σας αγαπώ" και έκτοτε συμμετείχε στους θιάσους της Μαρίκας Κοτοπούλη, της Μαίρης Αρώνη, του Δημήτρη Χορν και πολλών άλλων.
Ο Ντίνος Ηλιόπουλος συγκρότησε κατά καιρούς δικές του θεατρικές ομάδες, μέσα από τις οποίες πολλοί νέοι ηθοποιοί είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν όχι μόνο από την υποκριτική του αλλά και από τις σκηνοθετικές του ικανότητες.
Έχοντας στο ενεργητικό του ρόλους κωμικού, κλασικού, αρχαίου και σύγχρονου ρεπερτορίου, ο καλός ηθοποιός ξεχώρισε σε δεκάδες θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες.
Ανάμεσα σε αυτές η "Τρικυμία" και ο "Μάκβεθ" του Σαίξπηρ, ο "Υπηρέτης των δύο αφεντάδων" του Γκολντόνι, οι "Θεσμοφοριάζουσες" του Αριστοφάνη, οι αξέχαστες κωμωδίες του Δημήτρη Ψαθά και των Σακελλάριου - Γιαννακόπουλου "Φωνάζει ο κλέφτης", "Ζητείται ψεύτης", "Θανασάκης ο πολιτευόμενος", "Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες", αλλά και η ταινία - σταθμός στην κινηματογραφική του καριέρα, ο "Δράκος" του Νίκου Κούνδουρου.
Τις δεκαετίες του '80 και του '90 ο αξέχαστος καλλιτέχνης συμμετείχε σε πολλές παραστάσεις μαζί με καλούς ηθοποιούς, όπως ο Κώστας Βουτσάς, η Τζένη Ρουσέα, ο Γιώργος Κιμούλης, ο Θύμιος Καρακατσάνης κ.ά.
Ο Ντίνος Ηλιόπουλος πέθανε το 2001, σε ηλικία 86 ετών ύστερα από μακρά νοσηλεία.

Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-234-626-4
Book pages: 
270
Book Dimensions: 
23χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο