Product

Ένας άνθρωπος χωρίς πατρίδα

Product

Ένας ανταρτάκος απ' το Παλιόκαστρο

Ένας άνθρωπος, μια γάτα, ένας θάνατος

Κωδικός:
65694
Description: 

Μετά το "Ο Μεγάλος Ευνούχος της Κωνσταντινούπολης" (που μεταφράστηκε και εκδόθηκε σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες), ο Ζουλφί Λιβανελί επανέρχεται μ’ ένα βιβλίο για την αναζήτηση της πατρίδας και της ψυχής. Το βιβλίο αυτό, που ο συγγραφέας άρχισε να το γράφει το 1975 στη Σουηδία, αυτοεξόριστος και καταζητούμενος από το τότε στρατιωτικό καθεστώς της πατρίδας του, και ολοκληρώθηκε 25 χρόνια μετά σ’ ένα ψαροχώρι της Βρετάνης, διαδραματίζεται στο παγωμένο τοπίο της Στοκχόλμης, όπου τα πρόσωπα -ο Σαμί, η Κλάρα, ο Ριζά, ο Χουάν, ο Γκαρθία, η Γιορίκο, ο Αντίλ- αναζητούν τη γαλήνη.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Μετά το "Ο Μεγάλος Ευνούχος της Κωνσταντινούπολης" (που μεταφράστηκε και εκδόθηκε σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες), ο Ζουλφί Λιβανελί επανέρχεται μ’ ένα βιβλίο για την αναζήτηση της πατρίδας και της ψυχής. Το βιβλίο αυτό, που ο συγγραφέας άρχισε να το γράφει το 1975 στη Σουηδία, αυτοεξόριστος και καταζητούμενος από το τότε στρατιωτικό καθεστώς της πατρίδας του, και ολοκληρώθηκε 25 χρόνια μετά σ’ ένα ψαροχώρι της Βρετάνης, διαδραματίζεται στο παγωμένο τοπίο της Στοκχόλμης, όπου τα πρόσωπα -ο Σαμί, η Κλάρα, ο Ριζά, ο Χουάν, ο Γκαρθία, η Γιορίκο, ο Αντίλ- αναζητούν τη γαλήνη. Όχι όμως προτού πάρουν την εκδίκησή τους για κάτι που συνέβη στο παρελθόν. Με γρήγορους ρυθμούς και λιτό ύφος, ο Λιβανελί συνθέτει έναν πίνακα με ήρωες τους πρόσφυγες και με υλικά τα συναισθήματα, τις απογοητεύσεις και τους εφιάλτες που δημιουργούν οι καταπιεστικές εξουσίες. Το "Ένας άνθρωπος, μια γάτα, ένας θάνατος" είναι ένα βιβλίο που ξεκαθαρίζει τους λογαριασμούς με το παρελθόν, περιγράφοντας με τρυφερότητα τη ζωή των μεταναστών στον ευρωπαϊκό Βορρά.
Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-16-0302-6
Book pages: 
255
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Zoυλφί Λιβανελί γεννήθηκε το 1946. Είναι ίσως ο γνωστότερος και πιο δημοφιλής Τούρκος μουσικοσυνθέτης στη χώρα του αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει η Joan Baez, η Maria del Mar Bonet, ο Udo Lindenberg και η Μαρία Φαραντούρη. Έχει εργαστεί επίσης ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα "Sabah" και τη "Milliyet". Συνθέτης, συγγραφέας, σκηνοθέτης, και πρεσβευτής καλής θέλησης στην UNESCO. Με την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος το 1997, "Ο μεγάλος ευνούχος της Κωνσταντινούπολης", κατέκτησε το αναγνωστικό κοινό μέσα και έξω από την Τουρκία. Το βιβλίο μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και τιμήθηκε με το Βαλκανικό Λογοτεχνικό Βραβείο. Ακολούθησαν το 2001 το μυθιστόρημα "Ένας άνθρωπος, μια γάτα, ένας θάνατος", το οποίο απέσπασε το σημαντικότερο λογοτεχνικό βραβείο της Τουρκίας, η "Ευτυχία" το 2003, που μεταφράστηκε σε επτά γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά γερμανικά, ισπανικά, ιταλικά, σουηδικά και ελληνικά), ενώ το τελευταίο του μυθιστόρημα "Το σπίτι στο Βόσπορο" κυκλοφόρησε στην Τουρκία το 2006 με μεγάλη επιτυχία.

Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-16-0302-6
Book pages: 
255
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο