Product

Ένας τάρανδος στο σπίτι μου

Product

Ένας τάφος σε περιμένει

Ένας τάφος για τον Μπόρις Νταβίντοβιτς

Κωδικός:
112079
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Εφτά πρόσωπα, θύματα στον αέναο κύκλο της ευρωπαϊκής ιστορίας. Παγιδευμένα χωρίς τη θέλησή τους σ' ένα παιχνίδι εξουσίας, προβοκάτσιας και βίας. Πρωταγωνιστές μιας επανάστασης που πνίγεται εν μέσω πολιτικών κομισάριων, ανακρίσεων, βασανιστηρίων και ψεύτικων ομολογιών.
Στη σκιά της Ρωσικής Επανάστασης και της Μεγάλης Εκκαθάρισης του Στάλιν.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Εφτά πρόσωπα, θύματα στον αέναο κύκλο της ευρωπαϊκής ιστορίας. Παγιδευμένα χωρίς τη θέλησή τους σ' ένα παιχνίδι εξουσίας, προβοκάτσιας και βίας. Πρωταγωνιστές μιας επανάστασης που πνίγεται εν μέσω πολιτικών κομισάριων, ανακρίσεων, βασανιστηρίων και ψεύτικων ομολογιών. Στη σκιά της Ρωσικής Επανάστασης και της Μεγάλης Εκκαθάρισης του Στάλιν. Κρατώντας ένα μαχαίρι με λαβή από ξύλο τριανταφυλλιάς, ο Μίξα, μαθητευόμενος ράφτης, εκτελεί από κομματικό καθήκον τη θεωρούμενη ως προδότρια Χάνα Ξιζέβσκα· ο Ιρλανδός Βέρσκολς, εθελοντής στον Ισπανικό Εμφύλιο πόλεμο, συλλαμβάνεται για την κριτική που ασκεί στο σοβιετικό καθεστώς· ο σύντροφος Τσελιούστνικοβ οργανώνει μια λειτουργία-παρωδία στην Αγία Σοφία του Κιέβου -μπιραρία και αποθήκη πλέον- προς τιμήν του φιλοξενούμενου ηγέτη των γάλλων εργατών. Σε μια τιτάνια λογομαχία-μονομαχία με τον ανακριτή Φεντιούσκιν θα κριθεί η ζωή του Μπόρις Νταβίντοβιτς -πρόσωπο-σύμβολο του αγώνα ενάντια σε απολυταρχικά καθεστώτα. Ένα διαχρονικό μυθιστόρημα, το αριστούργημα, για πολλούς, του μεγάλου Γιουγκοσλάβου συγγραφέα.
Subtitle: 
Εφτά κεφάλαια μια κοινής ιστορίας
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-04-3248-1
Book pages: 
168
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ντανίλο Κις, Σέρβος συγγραφέας που έζησε ανάμεσα στο Παρίσι και το Βελιγράδι, ήταν ένας από τους σημαντικότερους της εποχής μας. Γεννήθηκε το 1935 στη Σουμπότιτσα, κοντά στα ουγγρικά σύνορα. Εβραϊκής καταγωγής από τη μεριά του πατέρα του, έζησε στα παιδικά του χρόνια όλη τη φρίκη του πολέμου και τα δεινά ενός παιδιού εβραϊκής οικογένειας. Σπούδασε συγκριτική λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου και έγραψε έναν μικρό αριθμό μυθιστορημάτων και διηγημάτων που τον έκαναν ευρύτερα γνωστό και μεταφράστηκαν σε πολλές γλώσσες, ανάμεσα στα οποία τα: "Ψαλμός 44", "Κήπος, στάχτες", "Η νύχτα και η ομίχλη", "Μάθημα ανατομίας" και "Η εγκυκλοπαίδεια των νεκρών". Τιμήθηκε για το έργο του με όλα τα λογοτεχνικά βραβεία της πρ. Γιουγκοσλαβίας και συγκέντρωσε βραβεία κριτικών και κοινού σε άλλες χώρες. Χαρακτηρίστηκε, όχι άδικα, ως ο Μπόρχες των Βαλκανίων. Πέθανε το 1989 στο Παρίσι, στα πενήντα τέσσερα χρόνια του, από καρκίνο στους πνεύμονες.

Subtitle: 
Εφτά κεφάλαια μια κοινής ιστορίας
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-04-3248-1
Book pages: 
168
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο