Product

Έξι μαθήματα στατιστικής

Product

Έξι μελέτες για τη Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας

Έξι μαθήματα χορού σε έξι εβδομάδες

Κωδικός:
137107
Manufacturer: 
Description: 

Τα "Έξι μαθήματα χορού σε έξι εβδομάδες" το εμπνεύστηκε ο Richard Alfieri σ' ένα ταξίδι του στην παραλία του St. Petersburg στη Φλόριντα. Είχε πάει εκεί με τους γονείς του για μια ημερίδα στο Don Cesar Hotel. Οι γονείς του είχαν γνωριστεί χορεύοντας σε μια δεξίωση και ενώ περνούσαν από το φουαγιέ του ξενοδοχείου είδαν πως στη διπλανή αίθουσα γινόταν ένας διαγωνισμός χορού. Ενώ χάζευαν τα ζευγάρια, ο Alfieri παρατήρησε πως στα περισσότερα η ντάμα ήταν μεγαλύτερη σε ηλικία, ενώ ο καβαλιέρος πολύ μικρότερος. Αυτό του κίνησε την περιέργεια.

7,67 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τα "Έξι μαθήματα χορού σε έξι εβδομάδες" το εμπνεύστηκε ο Richard Alfieri σ' ένα ταξίδι του στην παραλία του St. Petersburg στη Φλόριντα. Είχε πάει εκεί με τους γονείς του για μια ημερίδα στο Don Cesar Hotel. Οι γονείς του είχαν γνωριστεί χορεύοντας σε μια δεξίωση και ενώ περνούσαν από το φουαγιέ του ξενοδοχείου είδαν πως στη διπλανή αίθουσα γινόταν ένας διαγωνισμός χορού. Ενώ χάζευαν τα ζευγάρια, ο Alfieri παρατήρησε πως στα περισσότερα η ντάμα ήταν μεγαλύτερη σε ηλικία, ενώ ο καβαλιέρος πολύ μικρότερος. Αυτό του κίνησε την περιέργεια. Έτσι προέκυψε η ιδέα να συνδυάσει μια τέτοια σχέση με μια γνωριμία που χτίζεται μέσα σε μια σειρά από μαθήματα χορού. Τα "Έξι μαθήματα χορού σε έξι εβδομάδες" ανέβηκαν πρώτη φορά στο Λος Άντζελες το 2001. Από τότε έχουν παιχτεί με τεράστια επιτυχία στην υπόλοιπη Αμερική και τον κόσμο: Νέα Υόρκη, Βερολίνο, Σίντνεϊ, Μελβούρνη, Βιέννη, Τελ Αβίβ, Ιερουσαλήμ, Τόκυο, Ελσίνκι, Βουδαπέστη, Τορόντο, Μαϊάμι, Πράγα, Αμβούργο, Στουτγκάρδη, Μόναχο, Λονδίνο και τώρα στην Αθήνα. Ο Alfieri τώρα διασκευάζει το έργο για τον κινηματογράφο - πρωταγωνιστές του θα είναι η Shirley MacLaine και ο Rupert Everett.
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-322-351-4
Book pages: 
112
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Richard Alfieri γεννήθηκε το 1948. αποφοίτησε από το Yale. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στη Νέα Υόρκη, όπου καθηγητή είχε τον πρωτοπόρο της εκπαίδευσης του ηθοποιού και του σκηνοθέτη, τον Sanford Meisner. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός, υπεύθυνος παραγωγής, παραγωγός, σεναριογράφος και θεατρικός συγγραφέας.
Ο Alfieri βραβεύτηκε με το "Writer's Guild Award", για το σενάριο της τηλεταινίας "Harvest of Fire", με τη Λολίτα Νταβίντοβιτς. Στο φεστιβάλ κινηματογράφου και τηλεόρασης της Νέας Υόρκης τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο για το σενάριο του "Μια φιλία στη Βιέννη", μια ταινία παραγωγής Disney. Στη συνέχεια πήρε και δεύτερο "Writer's Guide Award", αλλά και προτάθηκε για Emmy για το τηλεοπτικό σενάριο "I Love Liberty". Το θεατρικό του κείμενο "Οι αδελφές", το οποίο βασίζεται στις "Τρεις αδελφές" του Άντον Τσέχοφ, διασκευάστηκε για τον κινηματογράφο και βραβεύτηκε ως καλύτερη ανεξάρτητη αμερικανική ταινία.

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-322-351-4
Book pages: 
112
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο