Product

Έπος 1940-1941

Product

Έπος 1940-41: Ημέρα με την ημέρα ο πόλεμος από τις εφημερίδες της εποχής

Έπος 1940-1941

Κωδικός:
125273
Manufacturer: 
Description: 

Το ερέθισμα για τη δημιουργία αυτής της συλλογής προήλθε από μερικά σποραδικά δημοσιεύματα στο περιοδικό "συλλογές". Και ήταν, όπως αποδείχτηκε ένα πρωτόγνωρο, ίσως "περίεργο" ερέθισμα, με τη "σημαία της αναζήτησης διαρκώς ανυψωμένη" προς αναζήτηση του νέου τεκμηρίου, των "νέων στίχων".

Πρόκειται για μια "ξεχωριστή" συλλογή, που τα τεκμήρια της είναι ελάχιστα και δεν άπτονται τόσο της αφής και της όρασης, όσο της ακοής (τραγούδι-μουσική) και του συναισθήματος.[...]

9,18 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το ερέθισμα για τη δημιουργία αυτής της συλλογής προήλθε από μερικά σποραδικά δημοσιεύματα στο περιοδικό "συλλογές". Και ήταν, όπως αποδείχτηκε ένα πρωτόγνωρο, ίσως "περίεργο" ερέθισμα, με τη "σημαία της αναζήτησης διαρκώς ανυψωμένη" προς αναζήτηση του νέου τεκμηρίου, των "νέων στίχων". Πρόκειται για μια "ξεχωριστή" συλλογή, που τα τεκμήρια της είναι ελάχιστα και δεν άπτονται τόσο της αφής και της όρασης, όσο της ακοής (τραγούδι-μουσική) και του συναισθήματος.[...] Σ' αυτό το βιβλίο κάνουμε μια προσπάθεια διάσωσης ενός "γεγονότος", που για πολλούς ίσως δεν έχει αξία, για μερικούς όμως έχει υπέρμετρο ενδιαφέρον και σπουδαίες καταγραφές, γιατί μέσα της ξεδιπλώνεται ο έλληνας, ο πραγματικός έλληνας και η συμπεριφορά του σε ανάλογες περιπτώσεις, όταν η πατρίδα κινδυνεύει και ο πόλεμος-αντίσταση είναι αναγκαίο κακό....Αντικείμενο αυτού του βιβλίου (συλλογή) είναι τα τραγούδια (παρωδίες) που αυθόρμητα δημιουργήθηκαν για να συνοδεύσουν και να εξυψώσουν το ηθικό στρατευμένων και λαού. Είναι πολλά, πάρα πολλά, που μπορούν να αποτελέσουν ευρύτερο ενδιαφέρον και μεγάλη εκδοτική προσπάθεια, αλλά θα σταθούμε μόνο στα τραγούδια που οι στίχοι τους τραγουδήθηκαν πάνω σε γνωστούς, πολυτραγουδισμένους, σκοπούς άλλων τραγουδιών-επιτυχιών. [...] (από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Subtitle: 
Τραγουδιέται στο σκοπό... (παρωδίες γνωστών τραγουδιών)
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-532-020-7
Book pages: 
82
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Subtitle: 
Τραγουδιέται στο σκοπό... (παρωδίες γνωστών τραγουδιών)
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-532-020-7
Book pages: 
82
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο