Product

Έρως και Θεός

Product

Έρως και πάθος

Έρως και λόγος

Κωδικός:
17324
Manufacturer: 
Description: 

Η Ελληνική είναι η μόνη γλώσσα στον κόσμο όπου η λέξη "λέξη" παράγεται από το "λέγω"· η μόνη της οποίας το "λέγω" έχει αρχική σημασία "πλαγιάζω ερωτικά". Η ελληνική γλώσσα ομολογεί ότι Αρχή του κόσμου είναι ο Λόγος-Έρως. Ο πολιτισμός, η ανθρωπότητα που παρήγαγε διακηρύττουν το "εν αρχή ην ο Έρως". Και ο Έρως είναι του Ανθρώπου. [...] Το Έρως και Λόγος απαντά στο ερώτημα της ουσίας του ανθρώπου και του κόσμου μέσω της "σημαντικής" των ελληνικών λέξεων και της "σκέψεως" της ελληνικής γλώσσας.

8,58 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η Ελληνική είναι η μόνη γλώσσα στον κόσμο όπου η λέξη "λέξη" παράγεται από το "λέγω"· η μόνη της οποίας το "λέγω" έχει αρχική σημασία "πλαγιάζω ερωτικά". Η ελληνική γλώσσα ομολογεί ότι Αρχή του κόσμου είναι ο Λόγος-Έρως. Ο πολιτισμός, η ανθρωπότητα που παρήγαγε διακηρύττουν το "εν αρχή ην ο Έρως". Και ο Έρως είναι του Ανθρώπου. [...] Το Έρως και Λόγος απαντά στο ερώτημα της ουσίας του ανθρώπου και του κόσμου μέσω της "σημαντικής" των ελληνικών λέξεων και της "σκέψεως" της ελληνικής γλώσσας. Αποτελεί μαθητεία σκέψεως με δάσκαλο τον ελληνικό Λόγο. Ο κόσμος ομίλησε με το Ελληνικό "λέγειν" και αυτό που είπε ο κόσμος με το "λέγειν" αυτό είναι ότι το Είναι είναι Λόγος και ο Λόγος Έρως.
Subtitle: 
Το ομηρικό "διαλέγεσθαι" πρώτη ύλη της διαλεκτικής
Book ISBN: 
960-7921-47-Χ
Book pages: 
302
Book Dimensions: 
17χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Η. Π. Νικολούδης γεννήθηκε στο Οίτυλο της Λακωνίας το 1939. Σπούδασε νομικά, κοινωνιολογία, γλωσσολογία, πολιτικές επιστήμες, οικονομικά και φιλοσοφία στην Αθήνα, στο Παρίσι, στο Στρασβούργο και στη Χάγη. Είναι διδάκτωρ του Α Πανεπιστημίου των Παρισίων. Δίδαξε φιλοσοφία και κοινωνιολογία στο Ε. Μ. Πολυτεχνείο κατά την περίοδο 1975-1984. Έχει δημοσιεύσει διάφορα έργα, ιδίως: "Έννοια και χρησιμότητα της φιλοσοφίας", εκδ. Γρηγόρη· "Ζητήματα θεωρίας και πράξης", εκδ. Παπαζήση· "Έρως και λόγος. Το ομηρικό "διαλέγεσθαι" πρώτη ύλη της διαλεκτικής" εκδ. Ροές· "Από τον Προμηθέα στο Σωκράτη" εκδ. Ροές· επίσης με σχόλια και εισαγωγές το "Όργανον", την "Ποιητική", τη "Ρητορική", και τα "Φυσικά" του Αριστοτέλους και τον "Σοφιστή" του Πλάτωνος, στις εκδ. Κάκτος και "Νόμοι" στις εκδ. Δαίδαλος-Ζαχαρόπουλος. Η τελευταία αυτή έκδοση έχει χαρακτηρισθεί ως η καλύτερη παγκοσμίως παρουσίαση των "Νόμων" του Πλάτωνος. Έχει δημοσιεύσει, επίσης, κι έναν μεγάλον αριθμό άρθρων και μελετών στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο. Έχει μεταφράσει από τα γαλλικά, αγγλικά και γερμανικά πολλά σημαντικά κείμενα.

Subtitle: 
Το ομηρικό "διαλέγεσθαι" πρώτη ύλη της διαλεκτικής
Book ISBN: 
960-7921-47-Χ
Book pages: 
302
Book Dimensions: 
17χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο