Product

Οπόταν πλάτανος

Product

Όπου γης

Όπου γη, Ελλάδα

Κωδικός:
95787
Manufacturer: 
Description: 

[...] "Όπου γη, Ελλάδα". Ένα θέμα που για τους πρωταγωνιστές του -τον ελληνισμό- "είχε κλείσει" αρκετά χρόνια πριν από την έκδοση του ομώνυμου λευκώματος. Τίποτα δε θα μπορούσε να προστεθεί τα τελευταία χρόνια στην μακραίωνη -γεμάτη άχθος και δημιουργία- αποδημία των Ελλήνων στις πέντε ηπείρους. Και τίποτα δε θα μπορούσε να προστεθεί σ' αυτό το λεύκωμα, αφού κάθε φωτογραφία και κάθε φράση που περιέχει είναι αντιπροσωπευτικές χιλιάδων φωτογραφιών και φράσεων, στις οποίες, κατά καιρούς, αποτυπώθηκε ο ψυχισμός του Έλληνα μετανάστη.

32,10 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] "Όπου γη, Ελλάδα". Ένα θέμα που για τους πρωταγωνιστές του -τον ελληνισμό- "είχε κλείσει" αρκετά χρόνια πριν από την έκδοση του ομώνυμου λευκώματος. Τίποτα δε θα μπορούσε να προστεθεί τα τελευταία χρόνια στην μακραίωνη -γεμάτη άχθος και δημιουργία- αποδημία των Ελλήνων στις πέντε ηπείρους. Και τίποτα δε θα μπορούσε να προστεθεί σ' αυτό το λεύκωμα, αφού κάθε φωτογραφία και κάθε φράση που περιέχει είναι αντιπροσωπευτικές χιλιάδων φωτογραφιών και φράσεων, στις οποίες, κατά καιρούς, αποτυπώθηκε ο ψυχισμός του Έλληνα μετανάστη. [...] (από τον πρόλογο στη Β΄ έκδοση)
Subtitle: 
Το έπος της μετανάστευσης σε εικόνες
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-88487-0-9
Book pages: 
154
Book Dimensions: 
28χ28
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Ο Φώντας Λάδης γεννήθηκε το 1943 στη Σπάρτη. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε ελληνικές καθημερινές εφημερίδες και περιοδικά. Στην περίοδο 1967-1973 έζησε στη Ρώμη. Συνεκδότης με το Δημήτρη Γκιώνη του περιοδικού "Τετράδιο" από το 1974 ως το 1976. Έχει γράψει ποίηση, πεζογραφία, ταξιδιωτικό, πολιτικό και ιστορικό δοκίμιο, καθώς και βιβλία για παιδιά. Ποιήματά του μελοποιήθηκαν από το Μίκη Θεοδωράκη, το Μάνο Λοΐζο, το Χρήστο Νικολόπουλο, το Θάνο Μικρούτσικο, το Μάριο Τόκα, το Λίνο Κόκοτο, το Δημήτρη Λάγιο και άλλους Έλληνες συνθέτες. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, της ΕΜΣΕ και ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Εταιρείας Αρχείου και Μελετών "Μνήμες".

Subtitle: 
Το έπος της μετανάστευσης σε εικόνες
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-88487-0-9
Book pages: 
154
Book Dimensions: 
28χ28
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο