Product

Αγία Πετρούπολη: Ερμιτάζ

Product

Αγία Σοφία

Αγία Σοφία

Κωδικός:
88780
Manufacturer: 
Description: 

Αφιερωματική, συλλεκτική έκδοση για την Αγία Σοφία, το Κέντρο της Ορθοδοξίας και το σύμβολο του Έθνους. Με σύγχρονη καταγραφή του μοναδικού αυτού μνημείου, μετά από επιτόπια φωτογράφηση, αποτυπώνονται: η λαμπρότητα της τοποθεσίας, η ιστορία και οι παραδόσεις, οι μύθοι και οι θρύλοι, η αρχιτεκτονική, τα ψηφιδωτά και η σημασία του μνημείου για την παγκόσμια τέχνη.

106,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Αφιερωματική, συλλεκτική έκδοση για την Αγία Σοφία, το Κέντρο της Ορθοδοξίας και το σύμβολο του Έθνους. Με σύγχρονη καταγραφή του μοναδικού αυτού μνημείου, μετά από επιτόπια φωτογράφηση, αποτυπώνονται: η λαμπρότητα της τοποθεσίας, η ιστορία και οι παραδόσεις, οι μύθοι και οι θρύλοι, η αρχιτεκτονική, τα ψηφιδωτά και η σημασία του μνημείου για την παγκόσμια τέχνη. Η έκδοση συμπληρώνεται με σπάνιο υλικό από αρχεία και βιβλιοθήκες, ενώ απεικονίζει την εξέλιξη των ανασκαφών και των ερευνών την περίοδο του 19ου και του 20ου αιώνα. Τέλος, περιέχει σπάνιες γκραβούρες αλλά και χαλκογραφίες με εξαιρετικές αποδόσεις του μνημείου, πραγματικά έργα τέχνης, από τους ξένους περιηγητές.
Subtitle: 
Ο ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας: Σύντομο ιστορικό διάγραμμα και περιγραφή του ναού
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-8326-14-1
Book pages: 
247
Book Dimensions: 
34χ24
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Πανόδετο

Ο Θεοχάρης Ε. Δετοράκης (γεν. 1936), είναι ομότιμος καθηγήτης βυζαντινής φιλολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η αγάπη του προς την ιδιαίτερη πατρίδα του και την πολυτάραχη ιστορία της τον έστρεψε νωρίς στην έρευνα και στη μελέτη των κρητικών πραγμάτων. Η Κρήτη βρισκόταν στο κέντρο των επιστημονικών του ενδιαφερόντων και υπηρετήθηκε παράλληλα με τη βυζαντινή φιλολογία. Είναι ευφήμως γνωστός κρητολόγος και έχει δημοσιεύσει περισσότερες από πενήντα εργασίες, που αναφέρονται σε κρητολογικά θέματα, ιστορικά, φιλολογικά, γλωσσικά, και λαογραφικά. Το φθινώπορο του 1985 του απονεμήθηκε το βραβείο "Νίκος Καζαντζάκης" του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης "για την ποιότητα και τη έκταση της επιστημονικής του προσφοράς".

Subtitle: 
Ο ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας: Σύντομο ιστορικό διάγραμμα και περιγραφή του ναού
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-8326-14-1
Book pages: 
247
Book Dimensions: 
34χ24
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Πανόδετο