Product

Αγιασθήτω το όνομά σου λοιπόν

Product

Αγιαχουάσκα

Αγιασμένες μορφές των Καυσοκαλυβίων

Κωδικός:
126260
Description: 

"Όταν βρεις τον Χριστό, σου αρκεί, δεν θέλεις τίποτ' άλλο, ησυχάζεις. Γίνεσαι άλλος άνθρωπος. Όπου υπάρχει η αγάπη στο Χριστό, εξαφανίζεται η μοναξιά. Είσαι ειρηνικός, χαρούμενος, γεμάτος. Ούτε μελαγχολία, ούτε πίεση, ούτε άγχος, ούτε κατήφεια... Όποιος αγαπάει τον Χριστό και τους συνανθρώπους του, αυτός ζει την ζωή... Όταν έλθει ο Χριστός στην καρδιά, η ζωή αλλάζει. Ο Χριστός είναι το παν. Όποιος ζει μέσα του τον Χριστό, ζει πράγματα άγια και ιερά. Ζει εν αγαλλιάσει... Κυριαρχεί ο Χριστός και η λαχτάρα του ανεσπέρου φωτός.

11,92 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Όταν βρεις τον Χριστό, σου αρκεί, δεν θέλεις τίποτ' άλλο, ησυχάζεις. Γίνεσαι άλλος άνθρωπος. Όπου υπάρχει η αγάπη στο Χριστό, εξαφανίζεται η μοναξιά. Είσαι ειρηνικός, χαρούμενος, γεμάτος. Ούτε μελαγχολία, ούτε πίεση, ούτε άγχος, ούτε κατήφεια... Όποιος αγαπάει τον Χριστό και τους συνανθρώπους του, αυτός ζει την ζωή... Όταν έλθει ο Χριστός στην καρδιά, η ζωή αλλάζει. Ο Χριστός είναι το παν. Όποιος ζει μέσα του τον Χριστό, ζει πράγματα άγια και ιερά. Ζει εν αγαλλιάσει... Κυριαρχεί ο Χριστός και η λαχτάρα του ανεσπέρου φωτός. Αυτά είναι αλήθεια. Τα έχουνε ζήσει άνθρωποι, ασκητές στο Άγιον Όρος. Συνεχώς με λαχτάρα ψιθυρίζουν την ευχή: "Κύριε Ιησού Χριστέ...". Γέρων Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης (+ 1991) Γι' αυτούς τους ασκητές και ιδιαίτερα για εκείνες τις αγιασμένες μορφές, που έζησαν στην αγιορειτική Σκήτη των Καυσοκαλυβίων, μιλάει το βιβλίο αυτό. Είναι ένα πνευματικό οδοιπορικό στα φωτεινά μονοπάτια της αγιότητας και της αναζήτησης της κατά Θεόν ευτυχίας, που θα κάνει με το ξεφύλλισμά του ο σύγχρονος αναζητητής της αλήθειας. Από τον όσιο Μάξιμο τον Καυσοκαλύβη, τον μεγάλο αυτόν ησυχαστή του 14ου αιώνα μέχρι και τον σύγχρονό μας γέροντα Πορφύριο, μια χρυσή αδιάκοπη αλυσίδα μεγάλων οσίων και ενάρετων γερόντων ύφαναν το περιούσιο εργόχειρο της ψυχής τους στα ερημικά αλλά πάντερπνα Καυσοκαλύβια.
Subtitle: 
Από τον όσιο Μάξιμο ως τον γέροντα Πορφύριο
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-86417-6-4
Book pages: 
335
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Άγιον Όρος
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γέρων Πατάπιος Καυσοκαλυβίτης (Αθήνα 1962), σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (αποφοίτησε το 1985), ενώ παράλληλα ολοκλήρωσε την εκμάθηση της Αγγλικής και Γαλλικής γλώσσας. Στις αρχές του 1986, "ποθών τον βίον της ασκήσεως", αναχωρεί για το Άγιον Όρος, όπου κείρεται μοναχός στην Ιερά Μονή του Αγίου Παύλου. Από το 1992 βρίσκεται στην Ιερά Σκήτη Αγίας Τριάδος Καυσοκαλυβίων, ασκούμενος στην ιστορική και αγιοτόκο Ιερά Καλύβη Αγίου Ακακίου, την οποία και ανακαίνισε εκ βάθρων.

Subtitle: 
Από τον όσιο Μάξιμο ως τον γέροντα Πορφύριο
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-86417-6-4
Book pages: 
335
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Άγιον Όρος
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο