Product

Αθηνά, ευτυχώς που δεν γεννήθηκα όμορφη...

Product

Αθήνα, η αλήθεια

Αθήνα, ζεις;

Κωδικός:
110671
Manufacturer: 
Description: 

[...] Δεν αποτελεί ρέκβιεμ το παρόν έργο (αν και, για να πω την πικρή αλήθεια, αρχικά προοριζόταν ως τέτοιο). Γράφτηκε για να δείξει τη μεγάλη καταστροφή που γίνηκε και αφορά την Αθήνα (ίδια εξάλλου, είναι και η πορεία και πολλών άλλων ελληνικών πόλεων). Γράφτηκε για να πει το αυτονόητο, που ξεχνούμε ή παραβλέπουμε, πως σκοτώνοντας το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, την πόλη μας, δεν κάνουμε τίποτε άλλο παρά ν' αυτοκτονούμε, με τον αργό σκληρωτικό τρόπο που μας έχει επιβάλλει η σύγχρονη ζωή.

38,34 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Δεν αποτελεί ρέκβιεμ το παρόν έργο (αν και, για να πω την πικρή αλήθεια, αρχικά προοριζόταν ως τέτοιο). Γράφτηκε για να δείξει τη μεγάλη καταστροφή που γίνηκε και αφορά την Αθήνα (ίδια εξάλλου, είναι και η πορεία και πολλών άλλων ελληνικών πόλεων). Γράφτηκε για να πει το αυτονόητο, που ξεχνούμε ή παραβλέπουμε, πως σκοτώνοντας το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, την πόλη μας, δεν κάνουμε τίποτε άλλο παρά ν' αυτοκτονούμε, με τον αργό σκληρωτικό τρόπο που μας έχει επιβάλλει η σύγχρονη ζωή. Πως σκοτώνοντας την Αθήνα, σκοτώνουμε το παρελθόν μας, την ιστορία μας, σκοτώνουμε το μέλλον μας. Οι λύσεις συνοψίζονται σε ρήξεις. Σε ρήξεις απλές, που αφορούν τον τρόπο της ζωής μας, τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ύπαρξή μας στην πόλη και την αξία που της προσδίδουμε. Ας τις τολμήσουμε... (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Subtitle: 
Η πόλη που έφυγε, η πόλη που μένει...
Publications Date: 
2006
Book pages: 
461
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Αντώνιος Β. Καπετάνιος γεννήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του '60 σε μια γραφική κωμόπολη του Παγασητικού κόλπου, στη Νέα Αγχίαλο του νομού Μαγνησίας. Σπούδασε στη Δασολογική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης την επιστήμη της Φύσης και ειδικεύτηκε στην προστασία των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος. Αφού εργάσθηκε επί σειρά ετών σε διάφορα μέρη της Ελλάδας ως Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος, στο τέλος κατέληξε στην Αθήνα, όπου πλέον ζει και εργάζεται μόνιμα. Έχει ασχοληθεί με την περιβαλλοντική αρθρογραφία, το κοινωνικό και ιστορικό δοκίμιο, το διήγημα και την ποίηση, με ανάλογες δημοσιεύσεις. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

Subtitle: 
Η πόλη που έφυγε, η πόλη που μένει...
Publications Date: 
2006
Book pages: 
461
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο