Product

Αθανάσιος Διάκος και Μάρκος Μπότσαρης

Product

Αθανάσιος Λευκαδίτης 1872-1944

Αθανάσιος Κυριαζής (1887 - 1950): Εργογραφία, βιβλιογραφία, ανθολόγιο

Κωδικός:
137793
Description: 

Η "Βιβλιογραφία" στη σειρά "Νεοέλληνες Συγγραφείς" των εκδόσεων της Παπαχαραλαμπείου Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ναυπάκτου (περιγραφική, αναλυτική κλπ. κατά περίπτωση), αποφασίστηκε με το σκεπτικό ότι, αφενός, μπορεί να δώσει την δυνατότητα στον αναγνώστη να γνωρίσει το έργο ενός ή περισσοτέρων συγγραφέων αλλά και την υποδομή που έτυχε αυτό από την κριτική και, αφετέρου, ίσως αποτελέσει μεθοδικό εργαλείο για τον μελετητή στον τομέα της έρευνάς του.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η "Βιβλιογραφία" στη σειρά "Νεοέλληνες Συγγραφείς" των εκδόσεων της Παπαχαραλαμπείου Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ναυπάκτου (περιγραφική, αναλυτική κλπ. κατά περίπτωση), αποφασίστηκε με το σκεπτικό ότι, αφενός, μπορεί να δώσει την δυνατότητα στον αναγνώστη να γνωρίσει το έργο ενός ή περισσοτέρων συγγραφέων αλλά και την υποδομή που έτυχε αυτό από την κριτική και, αφετέρου, ίσως αποτελέσει μεθοδικό εργαλείο για τον μελετητή στον τομέα της έρευνάς του. Στην προκειμένη περίπτωση, με τη βιβλιογράφηση λογοτεχνών γνωρίζουμε, τι έγραψε ο λογοτέχνης και τι γράφτηκε για το έργο του. Παράλληλα όμως προκύπτει μια γενικότερη εικόνα του λογοτεχνικού φαινομένου π.χ. σχέσεις μεταξύ ομοτέχνων, συνεργασίες με λογοτεχνικά περιοδικά και άλλα έντυπα, εκδοτικοί οίκοι, επιδράσεις, επιρροές, απήχηση, αξιολόγηση, αποσιώπηση, επαναξιολόγηση και άλλα. Οποιαδήποτε βιβλιογράφηση, επομένως, παραμένει ανοιχτή, θα συνεχίζεται και θα είναι πάντα... ελλιπής.
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-98088-1-6
Book pages: 
40
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Ναύπακτος
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Χρυσούλα Σπυρέλη γεννήθηκε στον Άγιο Βλάση Αιτωλοακαρνανίας. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 2003 είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε θέματα νεοελληνικής λογοτεχνίας. Ασχολείται με την περίοδο 1920 κι εξής. Έχει δημοσιεύσει τις μελέτες : "Το περιοδικό Νέα Γράμματα" 1924, "Βίγλα 1923: Ένα λογοτεχνικό περιοδικό τον Μεσοπολέμου στο "ποιητικό" Μεσολόγγι", "Μεγάλη Παρασκευή του 44 στο Αγρίνιο. Η λογοτεχνική επεξεργασία ενός ιστορικού γεγονότος", κ.ά. Συμμετέχει σε επιστημονικά συνέδρια και αρθρογραφεί σε λογοτεχνικά περιοδικά. Είναι ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Έρευνας τοπικής ιστορίας και πολιτισμού Αιτωλοακαρνανίας. Από το 2008, σε συνεργασία με τον Γιώργο Λαουρδέκη είναι υπεύθυνη της σειράς "Νεοέλληνες συγγραφείς - Βιβλιογραφία" των εκδόσεων της Παπαχαραλαμπείου Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ναυπάκτου. Το 2007 κυκλοφόρησε το βιβλίο της "Τα ποιήματα του Αθ. Κυριαζή (1887-1950). Συμβολή στην επαναξιολόγηση των ελασσόνων του Μεσολογγίου" (εκδ. Γαβριηλίδης). Γράφει επίσης ποιήματα και έχει εκδώσει μια ποιητική συλλογή ("Τηλε-φάος", 2002). Ζει και εργάζεται στο Αγρίνιο ως φιλόλογος καθηγήτρια. Είναι παντρεμένη με τον εκπαιδευτικό Γιώργο Υφαντή και έχει δύο παιδιά.

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-98088-1-6
Book pages: 
40
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Ναύπακτος
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο