Product

Αι βιβλιοθήκαι της Χαλδίας

Product

Αι γενεαί πάσαι ή Η σήμερον ως αύριον και ως χθες

Αι βουλγαρικαί ωμότητες εν τη Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 1912-1913

Κωδικός:
163527
Description: 

Η σπάνια αυτή έκδοσις του 1914 αποτελεί μία αδιάψευστη Έκθεση των Βουλγαρικών ωμοτήτων και εγκλημάτων κατά του ελληνικού στοιχείου της Μακεδονίας και Θράκης στην διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων του 1912-1913. Είναι η Μαύρη Βίβλος των σφαγών, των λεηλασιών και καταστροφών που εξαπέλυσε ο βουλγαρικός Στρατός της Μακεδονίας μας.
Παραθέτοντας επίσημα έγγραφα και εκθέσεις -όχι μόνο ελληνικές, αλλά ακόμη και σερβικές ή τουρκικές- γεγονότα και συγκλονιστικές μαρτυρίες, αποδεικνύει την απόπειρα αφελληνίσεως της Μακεδονικής γης μέσα από ένα όργιο εγκλημάτων και τρομοκρατίας.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η σπάνια αυτή έκδοσις του 1914 αποτελεί μία αδιάψευστη Έκθεση των Βουλγαρικών ωμοτήτων και εγκλημάτων κατά του ελληνικού στοιχείου της Μακεδονίας και Θράκης στην διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων του 1912-1913. Είναι η Μαύρη Βίβλος των σφαγών, των λεηλασιών και καταστροφών που εξαπέλυσε ο βουλγαρικός Στρατός της Μακεδονίας μας. Παραθέτοντας επίσημα έγγραφα και εκθέσεις -όχι μόνο ελληνικές, αλλά ακόμη και σερβικές ή τουρκικές- γεγονότα και συγκλονιστικές μαρτυρίες, αποδεικνύει την απόπειρα αφελληνίσεως της Μακεδονικής γης μέσα από ένα όργιο εγκλημάτων και τρομοκρατίας. Παρουσιάζει τον τρόπο, με τον οποίο οι Βούλγαροι τόσο ως σύμμαχοί μας κατά τον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο, αλλά πολύ περισσότερο ως εχθροί μας κατά τον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο, προσπάθησαν να αφανίσουν κάθε τι το ελληνικό για να αρπάξουν την Μακεδονία και Θράκη... Δ. Κ. και εκθέτει την ανανδρία και βαρβαρότητα της Βουλγαρίας η οποία ηττωμένη στο πεδίο της μάχης, ξεσπούσε το εκδικητικό μένος της κατά των αμάχων, προσπαθώντας να παραδώση στον θριαμβεύοντα και Απελευθερωτή Ελληνικό Στρατό περιοχές κατερειπωμένες και λεηλατημένες. Στις μέρες μας, τις τόσο επικίνδυνες για την Μακεδονία μας, η έκδοσις αυτή δεν έχει μόνο ιστορική, αλλά και διδακτική σημασία, διότι καταδεικνύει το πόσο ανέκαθεν οι βόρειοι γείτονές μας επεδίωκαν και θα επιδιώκουν τον αφελληνισμό και την υποδούλωση της Μακεδονίας μας, προκειμένου να αποκτήσουν διέξοδο στο Αιγαίο. Γι' αυτό και είναι πάντα επίκαιρη.
Subtitle: 
Γεγονότα, εκθέσεις, έγγραφα, επίσημοι μαρτυρίαι
Publications Date: 
2010
Book ISBN: 
960-522-235-3
Book pages: 
360
Book Dimensions: 
24χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο
Subtitle: 
Γεγονότα, εκθέσεις, έγγραφα, επίσημοι μαρτυρίαι
Publications Date: 
2010
Book ISBN: 
960-522-235-3
Book pages: 
360
Book Dimensions: 
24χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο