Product

Αισχύλος, ο ποιητής του μεγαλοπρεπούς και του τιτανικού

Product

Αισχύλος, Σοφοκλής, Ευρυπίδης

Αισχύλος, Σοφοκλής, Ευριπίδης

Κωδικός:
131857
Manufacturer: 
Description: 

Κάθε φορά που μελετώ τους μεγάλους τραγικούς ποιητές της αρχαιότητας αισθάνομαι θαυμασμό για τους πνευματικούς αυτούς ταγούς όλης της ανθρωπότητας και συνάμα ανέκφραστη περηφάνια, γιατί η μικρή μας Ελλάδα ευτύχησε να φτάσει στον κολοφώνα της ακμής και της δόξας της με τα φωτεινά και άξια αυτά τέκνα της. Καρπός και απόρροια του θαυμασμού αυτού είναι η ανά χείρας εργασία, που κύριο σκοπό έχει να παρουσιάσει σε γενικές και απέριττες γραμμές τις σοφές ρήσεις του Αισχύλου, του Σοφοκλή και του Ευριπίδη, που βρίθουν στα σωζόμενα έργα τους, στα δράματά τους.

15,03 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Κάθε φορά που μελετώ τους μεγάλους τραγικούς ποιητές της αρχαιότητας αισθάνομαι θαυμασμό για τους πνευματικούς αυτούς ταγούς όλης της ανθρωπότητας και συνάμα ανέκφραστη περηφάνια, γιατί η μικρή μας Ελλάδα ευτύχησε να φτάσει στον κολοφώνα της ακμής και της δόξας της με τα φωτεινά και άξια αυτά τέκνα της. Καρπός και απόρροια του θαυμασμού αυτού είναι η ανά χείρας εργασία, που κύριο σκοπό έχει να παρουσιάσει σε γενικές και απέριττες γραμμές τις σοφές ρήσεις του Αισχύλου, του Σοφοκλή και του Ευριπίδη, που βρίθουν στα σωζόμενα έργα τους, στα δράματά τους. Δε θα ήταν ίσως υπερβολική να λεχθεί ότι οι μεγάλοι αυτοί τραγικοί ποιητές αναδεικνύονται μέσα από τα έργα τους αδιαφιλονίκητοι μεγάλοι διδάσκαλοι της ανθρωπότητας και σπουδαίοι ανατόμοι της ανθρώπινης ψυχής. (από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Subtitle: 
Υποθήκες των τραγικών ποιητών για την ανθρωπότητα
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-449-627-1
Book pages: 
368
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γεώργιος Χρ. Σακελλαριάδης γεννήθηκε στην Αροανία Καλαβρύτων το 1938. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπήρξε υπότροφος του Ι.Κ.Υ. Με υποτροφία πάλι του Ι.Κ.Υ. μετέβη στις ΗΠΑ, όπου σπούδασε και μελέτησε τη σύγχρονη γλωσσολογία και δευτερευόντως την κλασική φιλολογία. Από το Πανεπιστήμιο της πολιτείας Indiana των ΗΠΑ πήρε τα πτυχία Master of Arts και Ph.D. στη Γλωσσολογία. Δίδαξε το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο της πολιτείας Indiana, στο Διδασκαλείο Μέσης Εκπαίδευση στη ΣΕΛΜΕ και στα Π.Ε.Κ. Αθηνών. Έλαβε ενεργό μέρος σε πολλά συμπόσια και σεμινάρια γλωσσολογικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος στην Ευρώπη και στην Αμερική. Υπηρέτησε τη Μέση Εκπαίδευση ως φιλόλογος καθηγητής, γυμνασιάρχη, λυκειάρχης και σχολικός σύμβουλος. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά και έχει δημοσιεύσει πάνω από εκατόν πενήντα μελέτες και άρθρα γλωσσολογικού και φιλολογικού περιεχομένου. Επίσης, έχει συγγράψει περισσότερα από σαράντα (40) βιβλία.

Subtitle: 
Υποθήκες των τραγικών ποιητών για την ανθρωπότητα
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-449-627-1
Book pages: 
368
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο