Product

Αισχύλος, Σοφοκλής, Ευρυπίδης

Product

Αισχύλου Αγαμέμνων, Σενέκα Αγαμέμνων, σύγκριση των δύο τραγωδιών

Αισχύλου Αγαμέμνων

Κωδικός:
147808
Description: 

Η προκείμενη μελέτη συγκεντρώνει και αναλύει τα χωρία εκείνα από τον Αγαμέμνονα του Αισχύλου στα οποία φαίνεται ότι ο ποιητής ενοφθαλμίζει ποιητικά αυτοσχόλια που αποδεικνύουν ή υποδεικνύουν την ενδοποιητική του θεωρία. Συγκεκριμένα, η κειμενοκεντρική ανάγνωση που επιχειρείται αποσκοπεί να απαντήσει σε καίρια ποιητολογικά ερωτήματα που αφορούν ζητήματα παραγωγής (η φύση και οι πηγές της ποιητικής επινόησης, το οντολογικό αντίκρισμα της ποίησης και η μίμησις) και πρόσληψης (η ενδοδραματική καθοδήγηση της προσληπτικής ευαισθησίας του θεατρικού κοινού και η κάθαρσις) του κειμένου.

9,90 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η προκείμενη μελέτη συγκεντρώνει και αναλύει τα χωρία εκείνα από τον Αγαμέμνονα του Αισχύλου στα οποία φαίνεται ότι ο ποιητής ενοφθαλμίζει ποιητικά αυτοσχόλια που αποδεικνύουν ή υποδεικνύουν την ενδοποιητική του θεωρία. Συγκεκριμένα, η κειμενοκεντρική ανάγνωση που επιχειρείται αποσκοπεί να απαντήσει σε καίρια ποιητολογικά ερωτήματα που αφορούν ζητήματα παραγωγής (η φύση και οι πηγές της ποιητικής επινόησης, το οντολογικό αντίκρισμα της ποίησης και η μίμησις) και πρόσληψης (η ενδοδραματική καθοδήγηση της προσληπτικής ευαισθησίας του θεατρικού κοινού και η κάθαρσις) του κειμένου. Οι ποιητολογικές αρχές που ανιχνεύονται στον Αγαμέμνονα προσλαμβάνουν προγραμματικό χαρακτήρα και συναρτώνται με μια συγκροτημένη αντίληψη γύρω από την ποιητική τέχνη γιατί η λειτουργική τους συνέχεια επικυρώνεται στο επίπεδο μακροδομής του έργου.
Subtitle: 
Ζητήματα εσωτερικής ποιητικής
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-01-1297-5
Book pages: 
135
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Ελένη Γκαστή είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής και Λατινικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Κυρίως ασχολείται με την Αρχαία Ελληνική Τραγωδία και το Βιργίλιο. Μελέτες της έχουν δημοσιευτεί σε έγκυρα ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά.

Subtitle: 
Ζητήματα εσωτερικής ποιητικής
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-01-1297-5
Book pages: 
135
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο