Product

Ακίνητοι... νηστεία

Product

Ακίχαρος

Ακίχαρος

Κωδικός:
135122
Manufacturer: 
Description: 

[...] Ο ανά χείρας πρώτος τόμος περιλαμβάνει λίγα γενικά στοιχεία για την ιστορία και τη διάδοση της "Διήγησης του Αχικάρ" και εκτενή μελέτη του αφηγηματικού υλικού της -που είναι συγχρόνως το υλικό μεγάλου μέρους της "Μυθιστορίας" του Αισώπου. Εδώ έχω συγκεντρώσει και συνοψίσει και τις μέχρι τώρα αδημοσίευτες έρευνές μου σχετικά με τους αγώνες γρίφων (αν και δεν αποκλείεται να επανέλθω στο θέμα με νέα δημοσιεύματα). [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

26,63 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Ο ανά χείρας πρώτος τόμος περιλαμβάνει λίγα γενικά στοιχεία για την ιστορία και τη διάδοση της "Διήγησης του Αχικάρ" και εκτενή μελέτη του αφηγηματικού υλικού της -που είναι συγχρόνως το υλικό μεγάλου μέρους της "Μυθιστορίας" του Αισώπου. Εδώ έχω συγκεντρώσει και συνοψίσει και τις μέχρι τώρα αδημοσίευτες έρευνές μου σχετικά με τους αγώνες γρίφων (αν και δεν αποκλείεται να επανέλθω στο θέμα με νέα δημοσιεύματα). [...] (από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Subtitle: 
Η "Διήγηση του Αχικάρ" στην αρχαία Ελλάδα: Γένεση και αφηγηματικό υλικό
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-269-207-3
Book pages: 
334
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Volume No: 
3

Ο Ιωάννης Μ. Κωνσταντάκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ, από το οποίο πήρε διδακτορικό δίπλωμα το 2000 με διατριβή σχετικά με τον κωμικό ποιητή Αντιφάνη. Έχει δώσει διαλέξεις και συμμετάσχει σε σεμινάρια σε πανεπιστήμια της Ελλάδας και της Ευρώπης και έχει δημοσιεύσει πολλές μελέτες σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά. Από το 2003 διδάσκει αρχαία ελληνικά στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα ειδικότερα επιστημονικά ενδιαφέροντά του περιλαμβάνονται η αρχαία ελληνική και ρωμαϊκή κωμωδία, η αρχαία μυθοπλασία, τα αινίγματα και οι γρίφοι στον αρχαίο κόσμο, η επίδραση της Εγγύς Ανατολής και της Αιγύπτου στον ελληνικό πολιτισμό και η πρόσληψη των κλασικών κειμένων στη νεότερη Ευρώπη.

Subtitle: 
Η "Διήγηση του Αχικάρ" στην αρχαία Ελλάδα: Γένεση και αφηγηματικό υλικό
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-269-207-3
Book pages: 
334
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Volume No: 
3