Product

Αμερική: Σε αναζήτηση της ελευθερίας και της δικαιοσύνης

Product

Αμέρικο

Αμερική! Γιατί;

Κωδικός:
84558
Description: 

Η ανθρωπότητα παρακολουθεί άφωνη και τρομοκρατημένη τις παρακρούσεις και τις τρελές επιλογές των αμερικανών, ελπίζοντας πως ίσως ξυπνήσουν μέσα τους - στα ψυχολογικά τους αδιέξοδα - και στα υπολείμματα της όποιας ανθρωπιάς τους, τα αντανακλαστικά για αναχώματα των επιθετικών τους ενστίκτων, που επενδύονται στο χρηματιστήριο, τους πυραύλους και τις βόμβες, που σκοτώνουν και υποδουλώνουν.
Όμως επιθετικότηα και κατακτήσεις ξεσηκώνουν ενστικτώδεις αντιδράσεις και μίσος.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η ανθρωπότητα παρακολουθεί άφωνη και τρομοκρατημένη τις παρακρούσεις και τις τρελές επιλογές των αμερικανών, ελπίζοντας πως ίσως ξυπνήσουν μέσα τους - στα ψυχολογικά τους αδιέξοδα - και στα υπολείμματα της όποιας ανθρωπιάς τους, τα αντανακλαστικά για αναχώματα των επιθετικών τους ενστίκτων, που επενδύονται στο χρηματιστήριο, τους πυραύλους και τις βόμβες, που σκοτώνουν και υποδουλώνουν. Όμως επιθετικότηα και κατακτήσεις ξεσηκώνουν ενστικτώδεις αντιδράσεις και μίσος. Εύχομαι και 'γω - και γι' αυτό έγραψα αυτό το βιβλίο - να πρυτανεύσει πάνω στο μίσος η ελπίδα της ήπιας αντιμετώπισης. Αυτό βέβαια εξαρτιέται και από τις προθέσεις του επιτιθέμενου, και μέχρι που είναι διατεθειμένος να οδηγήσει τον παραλογισμό του για εξόντωση, κατακτήσεις, εξάπλωση, κυριαρχία. [...]
Subtitle: 
Η παγκόσμια κατακραυγή μίσους - αγωνίας και οργής;
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-343-735-2
Book pages: 
160
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Διδάκτωρ ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Υπότροφος της Γαλλικής κυβέρνησης. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Νοσοκομείο των Παρισίων Saint-Anne, με πρόσκληση του διάσημου Γάλλου Henrie Ey το 1959. Διέκοψε την ακαδημαϊκή του καριέρα για πολιτικούς λόγους. Έγραψε 32 βιβλία ψυχολογίας και 4 ψυχολογικά μυθιστορήματα, έχουν εκδοθεί 26 και αναμένονται τα υπόλοιπα. Το 1943-45 πήρε μέρος στην εθνική αντίσταση και ήταν μέλος του προεδρείου της ΕΠΟΝ Θεσσαλονίκης. Το 1942-52 ήταν εξόριστος στη Φολέγανδρο, Ικαρία, Μακρόνησο. Το 1959-99 δούλεψε σαν ψυχίατρος. Εφάρμοσε τον ιστορικό-διαλεκτικό υλισμό στην ψυχολογία-ψυχοπαθολογία. Ήταν υπεύθυνος, Απρίλιος 1993-95, στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Θεσσαλονίκης, και έκανε 100 εκπομπές μιας ώρας, σαν ένα λαϊκό πανεπιστήμιο ψυχολογίας.

Subtitle: 
Η παγκόσμια κατακραυγή μίσους - αγωνίας και οργής;
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-343-735-2
Book pages: 
160
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο