Product

Αμυντικές ασκήσεις

Product

Αμυντική οικονομία

Αμυντικές δαπάνες της τελευταίας εικοσαετίας 1980-2000

Κωδικός:
43260
Manufacturer: 
16,80 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-256-422-9
Book Dimensions: 
21χ30
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Παναγιώτης Χούχουλας γεννήθηκε το 1937 στην Καλλιθέα Αθηνών. Τελείωσε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας το 1949, το Γυμνάσιο Αρρένων Καλλιθέας το 1955 και το ίδιο έτος εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων από την οποία απεφοίτησε το 1958 ως Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού.
Φοίτησε σε διάφορες στρατιωτικές, δημόσιες και ιδιωτικές σχολές της χώρας, του ΝΑΤΟ και της αλλοδαπής.
Είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ), της Παντείου Ανωτάτης Σχολής Πολιτικών Επιστημών (ΠΑΣΠΕ), της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΝΣΠΑ) και είναι κάτοχος πτυχίου Master of Science, στην Επιχειρησιακή Ερευνα, του Cranfield Institute of Technology της Αγγλίας.
Έλαβε ετήσια υποτροφία από το Υπουργείο Άμυνας Καναδά και εργάστηκε στις Διευθύνσεις Κοινωνικό-οικονομικής Ανάλυσης και Πολεμικών Παιγνίων του Operational Research and Analysis Establishment.
Υπήρξε εκπαιδευτής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και σε πολλές στρατιωτικές σχολές καθώς και σε σχολές του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και ΝΑΤΟ, δίδοντας παράλληλα πλήθος διαλέξεων.
Δημοσίευσε διάφορα άρθρα σε στρατιωτικά περιοδικά και ΝΑΤΟ και είναι συγγραφέας βιβλίων.
Μετείχε σε μεγάλο αριθμό επιτροπών και ομάδων εργασίας που συνέταξαν μελέτες για θέματα στρατιωτικά, επιστημονικά. οικονομικά, επιχειρησιακής έρευνας, πληροφορικής, έρευνας - τεχνολογίας, οργάνωσης και αναδιοργάνωσης ΥΠΕΘΑ και φορέων του, κτλ.
Εκπροσώπησε τη χώρα, ως εθνικός αντιπρόσωπος, σε πλήθος επιτροπών του ΝΑΤΟ και σε χώρες της Ευρώπης.
Υπηρέτησε, αρχικά, σε Μονάδα Πυροβολικού και στη συνέχεια σε διάφορες εξειδικευμένες, επιτελικές και διευθυντικές θέσεις του ΓΕΣ και ΓΕΕΘΑ.
Διετέλεσε διοικητής του Κέντρου Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Εθνικής Άμυνας, του Μηχανογραφικού Κέντρου ΓΕΣ, της Σχολής Προγραμματιστών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και διευθυντής Έρευνας και Τεχνολογίας του ΓΕΕΘΑ.
Από Ιανουάριο 1996 μέχρι Φεβρουάριο 2002 υπήρξε διευθυντής της Διεύθυνσης Αμυντικού Σχεδιασμού, Προγραμματισμού και Προϋπολογισμού του Επιτελείου Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-256-422-9
Book Dimensions: 
21χ30
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο