Product

Ανέκδοτα γράμματα του Αλέξανδρου Πάλλη

Product

Ανέκδοτα έγγραφα περί Ρήγα Βελεστινλή και των συν αυτώ μαρτυρησάντων

Ανέκδοτα έγγραφα περί Ρήγα Βελεστινλή

Κωδικός:
135644
Description: 

[...] Στην έκδοση περιέχονται 63 έγγραφα, τα οποία παρέχουν πληροφορίες για το διαφωτιστικό και επαναστατικό έργο του Ρήγα Βελεστινλή καθώς και για τα γεγονότα της συλλήψεώς του. Συγκινητική είναι η περίπτωση των εγγράφων, που καταγράφουν τα αντικείμενα του Ρήγα όταν τον συνέλαβαν στην Τεργέστη. Ζωντανή μαρτυρία, πέρα από τους θρύλους, που είχαν μέχρι τότε δημιουργηθεί και είχαν επισκιάσει την ιστορική μορφή του εθνεργέτη Ρήγα Βελεστινλή.

10,20 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Στην έκδοση περιέχονται 63 έγγραφα, τα οποία παρέχουν πληροφορίες για το διαφωτιστικό και επαναστατικό έργο του Ρήγα Βελεστινλή καθώς και για τα γεγονότα της συλλήψεώς του. Συγκινητική είναι η περίπτωση των εγγράφων, που καταγράφουν τα αντικείμενα του Ρήγα όταν τον συνέλαβαν στην Τεργέστη. Ζωντανή μαρτυρία, πέρα από τους θρύλους, που είχαν μέχρι τότε δημιουργηθεί και είχαν επισκιάσει την ιστορική μορφή του εθνεργέτη Ρήγα Βελεστινλή. Η φωτομηχανική επανέκδοση, που περιέχει και ευρετήριο, θα είναι σημαντικό απόκτημα για τους αναγνώστες και τους ερευνητές, οι οποίοι, ιδιαίτερα τώρα κατά τη σημαντική επέτειο των διακοσίων χρόνων (1798-1998) από το μαρτυρικό θάνατο του Ρήγα, θα μπορούν να μελετούν, πέρα από τις βιβλιοθήκες, το βιβλίο αυτό με τα έγγραφα, από τα αρχεία της Βιέννης. [...] Δρ. Δημ. Απο. Καραμπερόπουλος, παιδίατρος πρόεδρος Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης "Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα"
Publications Date: 
1997
Book ISBN: 
960-85396-5-Χ
Book pages: 
29
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Κωνσταντίνος Άμαντος (1874-1960) ήταν καθηγητής βυζαντινής ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ακαδημαϊκός. Γεννήθηκε στην Αθήνα, είχε όμως καταγωγή από τη Χίο. Σπούδασε ιστορία και φιλολογία στα πανεπιστήμια Αθηνών, Μονάχου και Βερολίνου. Το διάστημα 1904-1914 εργάστηκε στη μέση εκπαίδευση και το διάστημα 1914-1924 στη σύνταξη του Ιστορικού Λεξικού της Ελληνικής Γλώσσας ως διευθυντής του. Την περίοδο 1925-1939 δίδαξε ως τακτικός καθηγητής της Βυζαντινής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1926 τοποθετήθηκε μεταξύ των πρώτων μελών της Ακαδημίας Αθηνών.

Publications Date: 
1997
Book ISBN: 
960-85396-5-Χ
Book pages: 
29
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο