Product

Αναιρετικός έλεγχος των ποινικών αποφάσεων

Product

Αναισθησία και καρδιολογικός ασθενής στην εξωκαρδιακή χειρουργική

Αναΐς Νιν

Κωδικός:
43139
Description: 

Αναΐς, όνομα με διφορούμενη μουσικότητα. Ανίερη παρθένα; Παιδί πληγωμένο από έναν πατέρα εστέτ και διεστραμμένο. Νεότητα στοιχειωμένη από τη λογοτεχνία. Απογοητευμένη σύζυγος ενός αγγλο-σάξωνα τραπεζίτη με κοστούμι τρουά-πιες, του Ούγκο. Αμερικάνα στο Παρίσι, κοσμική παρά τη θέληση της... Η μόνη της απόλαυση: το γράψιμο. Είναι τριάντα χρονών, παίρνει φωτιά. Αγαπάει τον Χένρι Μίλερ, τον υποστηρίζει, τον βοηθάει οικονομικά.

15,34 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Αναΐς, όνομα με διφορούμενη μουσικότητα. Ανίερη παρθένα; Παιδί πληγωμένο από έναν πατέρα εστέτ και διεστραμμένο. Νεότητα στοιχειωμένη από τη λογοτεχνία. Απογοητευμένη σύζυγος ενός αγγλο-σάξωνα τραπεζίτη με κοστούμι τρουά-πιες, του Ούγκο. Αμερικάνα στο Παρίσι, κοσμική παρά τη θέληση της... Η μόνη της απόλαυση: το γράψιμο. Είναι τριάντα χρονών, παίρνει φωτιά. Αγαπάει τον Χένρι Μίλερ, τον υποστηρίζει, τον βοηθάει οικονομικά. Η Αναΐς, πάντοτε ερωτευμένη. Περιπλανιέται στο Μονπαρνάς. Λογική και αναστατωμένη, ονειροπαρμένη και ασκητής, ασύλληπτη και διάχυτη όπως το νερό, το στοιχείο της, ένα μαγικό τίποτα... γοητεύει τον Αντονέν Αρτο, τον Μπρασάι, τον Αλαντί, τον Ότο Ρανκ, τον Αντρέ Μπρετόν, τον Λόρενς Ντάρελ, τη Λουίζ ντε Βιλμορέν. Η Αναΐς είναι ένα ημερολόγιο. Σαράντα χρόνια γράψιμο, σαράντα πέντε χιλιάδες σελίδες κρυμμένες πολύν καιρό σε ένα υπόγειο στο Μπρούκλιν. Μνημειώδης εξομολόγηση με τέχνη σμιλεμένη, το Ημερολόγιό της έγινε η Βίβλος εκατομμυρίων γυναικών όταν το ανακάλυψαν στη δεκαετία του '60.
Subtitle: 
Τόσο γυμνή πίσω από τη μάσκα της
Publications Date: 
1993
Book ISBN: 
960-208-441-3
Book pages: 
391
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

H Ελίζαμπετ Μπαριγέ, συγγραφέας του "Corps de jeune fille" και του "L'envie de Marie", καταπιάνεται σαν τον ταχυδακτυλουργό με ένα πολυχρωμικό πρόσωπο σαν το δικό της σε ένα ονειροπόλο παιχνίδι από εξομολογήσεις, μονολόγους, συμπλεκόμενες αφηγήσεις όπου το ρυθμό τον δίνουν ασυνήθη λογοτεχνικά "κλιπς" και όπου η Αναΐς Νιν παρουσιάζεται εμπνευσμένη, τραγική, σκανδαλιάρα. Μια ελεύθερη γυναίκα

Subtitle: 
Τόσο γυμνή πίσω από τη μάσκα της
Publications Date: 
1993
Book ISBN: 
960-208-441-3
Book pages: 
391
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο